Kirjolohikebakot
Annoskoko: 4 30 min

Kirjolohikebakot grillissä tex mex-tyyliin
Kirjolohikebakot tex mex-tyyliin ovat kiva ja hieman poikkeavakin vaihtoehto grillattaville kaloille. Perinteisesti kalaa grillataan foliossa tai ilman, joko paloina tai kokonaisina. Tämä resepti on kaukana siitä, sillä aineksista tehdään mausteinen kalamassa, joka pysyy mehevänä grillauksesta huolimatta. Jos käytössäsi ei ole grilliä ja käytettävissäsi on parilapannu, voit paistaa nämä myös siinä.
Kirjolohikebakot on suunniteltu aikuisempaan makuun, sillä ne sisältävät voimakkaita ja hieman eksoottisempiakin mausteita. Pienimmille nautiskelijoille voi tehdä oman kirjolohimassan pienemmällä maustemäärällä tai eri mausteilla.
Valmistusaineet
kirjolohikebakot:
- 2 rs (250 g) Kalaneuvoksen sitruunamarinoidut kirjolohisuikaleet
- 1 pieni sipuli
- 1/2 dl hienonnettua korianteria
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 limetin kuori raastettuna
- 1 rkl limetin mehua
- 1 vihreä chili
- 1 1/4 dl pankokorppujauhoja
- 1 tl jeeraa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/8 tl cayennepippuria
lisäksi:
- grillivarrastikkuja
- oliiviöljyä vartaiden voiteluun
tarjoiluun:
- 1 prk tomaattisalsaa
- 1 prk ranskankermaa
- 2 avokadoa siivutettuna
- 2 sydänsalaattia suikaloituna
- 2 limettiä
Kirjolohikebakot ohje
- Valuta tarvittaessa kirjolohisuikaleista ylimääräinen marinadi pois. Jauha kala hienoksi massaksi monitoimikoneessa.
- Hienonna sipuli ja korianteri hyvin hienoksi. Raasta inkivääri, valkosipuli ja limetin kuori. Purista limetistä mehu. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili.
- Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi. Muotoile massa kostutetuin käsin grillitikun ympärille soikion muotoiseksi kebabiksi.
- Sivele vartaat kauttaaltaan oliiviöljyllä ennen grillausta. Grillaa tai paista parilapannulla kypsäksi.
- Tarjoa tomaattisalsan, ranskankerman, avokadon, sydänsalaatin ja limetin lohkojen kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 463
Energia 371 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatit 20 g
Rasva 25 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 5.2 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 96 mg