Sushi

Annoskoko: n. 15 kpl 1 h 30 min

Arvio:

4

sushi Halloween-teemalla

Sushi resepti koristeluohjeella

Sushi on valloittanut suomalaistenkin sydämet viime vuosien aikana. Tämä japanilainen herkku on etenkin nouto- ja tilausruokana saavuttanut suuren suosion. Kovin moni ei ole kuitenkaan varmasti vielä kokeillut valmistaa sushia itse. Sushin valmistaminen vaatii pientä sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä, mutta itse tehty on aina itse tehty! Jos et ole koskaan valmistanut sushia itse, niin voit kokeilla tätä reseptiä vaikkapa syksyn Halloween-juhliin.

Tällä reseptillä valmistuu noin 10-15 sushipalloa, joista riittää siis alkupalat noin neljälle henkilölle. Voit hyvin myös vaikkapa tuplata reseptin ja valmistaa isomman määrän susheja pääruuaksi pienelle porukalle. Johonkin juhlateemaan, kuten Halloweeniin, sushien valmistaminen voi olla myös hauska koko perheen ohjelmanumero. Voit ottaa mahdolliset lapset mukaan ruuanlaittohetkeen askartelemaan naamoja sushien päälle.

Tässä ohjeessa käytetään Kalaneuvoksen Terva kylmäsavukirjolohifileesiivuja kalana susheissa. Voit kuitenkin aivan yhtä hyvin käyttää osassa susheista Kalaneuvoksen pitkään kylmäsavustettuja Sauna kylmäsavukirjolohisiivuja, perinteisiä kylmäsavukirjolohifileesiivuja tai graavikirjolohifileesiivuja. Myös erilaiset mädit sopivat sushipallojen päälle tai täytteeksi erinomaisesti. Näin saat vaihtelua sushien makuihin. Jos olet jo kokenut sushin tekijä, niin voit tehdä joukkoon myös muita susheja, kuten vaikkapa kasvistäytteisiä versioita. Katso reseptivideo alta ja valmista videon mukana!

Sushi reseptivideo

Kala on sushin yleisin täytteen tai päällisen raaka-aine

Sushi on pitkät perinteet omistava japanilainen ruokalaji. Sushissa etikalla maustettu sushi-riisi on pääosassa. Voit käyttää myös kotimaista puuroriisiä. Sushi-riisin kanssa tarjoillaan kalaa tai muita ruoka-aineita riisin päällä tai riisipallon sisällä. Kala on perinteisesti yleisin täyte tai päällinen sushissa. Lisukkeena sushipallojen kanssa tarjoillaan sushi-inkivääriä eli garia ja soijaa. Voit valmistaa garin myös itse tai ostaa sitä valmiina ruokakaupasta.

Mikäli haluat valmistaa sushinmakuista ruokaa, mut et halua näpertää sushipallojen kanssa, niin suosittelemme tutustumaan sushin kulhomuotoiseen reseptiimme. Se versio sopii hyvin esimerkiksi nopeammaksi ja helpommaksi arkiruoaksi.

Valmistusaineet

sushiriisi:

 • 2,5 dl sushiriisiä tai kotimaista puuroriisiä
 • 3,25 dl vettä

mausteliemi:

 • 1 rkl riisiviinietikkaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1/2 rkl suolaa

lisäksi:

 • 200 g Terva kylmäsavukirjolohifileesiivuja
 • 1 arkki merilevää
 • 2 tl wasabia

tarjoiluun:

 • soijaa
 • sushi-inkivääriä (gari)

Sushi ohje

 1. Huuhtele riisiä juoksevan veden alla huolellisesti, kunnes pois valuva vesi on kirkasta.
 2. Keitä riisi laakeassa kattilassa hiljaisella lämmöllä hiljaa kiehuen 15 minuutin ajan. Kun riisi on kypsää, anna riisin levätä hetki kannen alla.
 3. Sekoita mausteliemen ainekset eli riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta ja sekoita kunnes suola ja sokerit sulavat. Sekoita etikkaseos riisin joukkoon puulastalla. Jäähdytä.
 4. Pyöritä jäähtyneestä riisistä pienen kananmunan kokoisia palloja. Sipaise jokaisen pintaan hieman wasabia.
 5. Leikkaa kylmäsavusiivusta pallojen pinnan peittävä, noin 10 senttimetrin pala. Aseta pala 20 x 20 senttimetrin kelmupalan päälle.
 6. Aseta riisipallo wasabipuoli alaspäin kylmäsavukirjolohisiivulle ja muotoile kelmun avulla paketista pallon kietomalla kelmu tiukasti riisin ja lohen ympärille. Toista tämä kaikkien riisipallon kanssa.
 7. Avaa kelmut ja koristele pallot Halloween kurpitsoiksi merilevästä leikatuilla paloilla. Tarjoile Halloween sushit soijan ja garin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 131 g

Energia 78 kcal

Proteiini 4 g

Hiilihydraatit 12 g

Rasva 2 g

Tyydyttynyt rasva 0 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 1.2 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 8 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit