Savukirjolohifilee, tupla

Savukirjolohifilee, tupla

Kirjolohen savustettu filee on herkuista parhaita. Kun fileet on savustettu pareittain, kaksi päällekkäin ja vastakkain, on lopputulos mehukas ja pehmeä. Savukirjolohifilee tupla sopii erityisen hyvin pehmeää raaka-ainetta vaativiin ruokiin, esimerkiksi täytteisiin ja mousseihin, kuten savulohimousseen. Filee on erinomainen myös sellaisenaan syötäväksi ja ruokapöydässä yksittäistä fileetä näyttävämpi. Ruodoton filee on helppokäyttöinen vaihtoehto monenlaisiin ruokiin ja useammallekin ruokailijalle.

Tupla savukirjolohifilee on valmistettu Nordic Troutin kalankasvattamoilla kasvatetusta kirjolohesta. Kalaneuvoksen kirjolohet kasvatetaan Suomen rannikoilla, Ahvenanmaalla sekä Ruotsissa. Kirjolohen tuotantoketju on hallinnassamme aina mädistä ja kalanpoikasista valmiiseen savustettuun tuotteeseen saakka, ympäri vuoden.

Kalaneuvoksen kasvatettu kirjolohi on eettinen ja ekologinen valinta, ja sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä. Ympäristöjärjestö WWF onkin nostanut suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle.

Olemme savustaneet kalaa vuosikymmenien ajan ja sitä kautta keränneet ja kehittäneet tietoa ja taitoa savustamisen saloista. Tuloksena on ylivoimainen maku ja korkea tasalaatuisuus, jotka muutenkin ohjaavat kaikkea toimintaamme ensiluokkaisten raaka-aineiden ohella. Kalaneuvos ei suotta ole savukalojen markkinajohtaja Suomessa*.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Ravitsemuksellisesti sopivan rasvainen kirjolohi on huippuluokkaa. Sen lihassa on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja Omega-3-rasvahappoja.

Reseptipankkimme kalaresepteistä löydät runsaan määrän savukalaohjeita. Valmista vaikkapa savukirjolohimousse, joka on vaivaton ja monikäyttöinen ruoka monin eri tavoin tarjoiltuna, tai kokeile ihania lehtikaalilettuja savulohitäytteellä. Monien mielestä mehevä tuplasavukirjolohifilee on parhaimmillaan sellaisenaan syötynä, esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja monipuolisen salaatin kanssa tarjoiltuna.


Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), suola, savuaromi. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä Fi=Suomi, Se=Ruotsi, No=Norja, Dk=Tanska.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 620 kJ
148 kcal
rasva / fett 6,7 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,7 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,9 g
suola / salt 1,9 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *