Savulohifilee, pala

Savulohifilee, pala

Kalaneuvoksen savulohifileepala on kokonaista savustettua fileetä pienempi fileepala, joka kokonsa puolesta sopii syötäväksi sellaisenaan tai ruoanlaittoon pienemmille ruokakunnille. Lohi on kirjolohta rasvaisempi herkullinen kala, josta jalostamme käyttövalmiin savulohifileepalan Sastamalan savustamossamme.

Savulohifileepala on ruodottomana ja käyttövalmiina savukalatuotteena erittäin helppokäyttöinen vaihtoehto kiireiseen arkeen. Noin 400 gramman vakuumipakatusta palasta saat makoisan raaka-aineen tuomaan hyvää makua esimerkiksi piirakoihin, pastoihin, salaatteihin tai sellaisenaan nautittavaksi. Monikäyttöinen savulohifilee on monen mielestä parhaimmillaan ruisleivän päällä tai sellaisenaan nautittuna esimerkiksi hiilihydraatti- ja kasvislisukkeiden kanssa, esimerkiksi perunan ja salaatin kera.

Lohemme ovat Pohjois-Norjan Lofoottien alueella ja Lofoottien pohjoispuolella kasvatettuja. Kalat kuljetetaan kylmäkuljetusrekoilla suoraan Lofooteilta kalanjalostustehtaallemme Suomeen ja ne ovat jalostettavana ja savustettavissa jo vuorokausi perkuun jälkeen. Voit lukea sivuiltamme tarkemmin kalojemme alkuperästä.

Lämminsavutuotteet ovat Kalaneuvoksen tuoteryhmistä laajin ja tunnetuin. Meillä on savustamisesta vuosikymmenien kokemus, ja sen myötä tuloksena ovat savustettujen kalojen ylivoimainen maku ja korkea tasalaatuisuus, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme ensiluokkaisten raaka-aineiden ohella. Ei olekaan ihme, että Kalaneuvos on suurin kalansavustaja ja savukalojen markkinajohtaja maassamme*.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Reseptipankistamme löydät paljon herkullisia kalaruokia. Voit käyttää savulohifileepalaa savustetun kirjolohen sijaan kaikissa resepteissä, jos haluat hieman kirjolohta rasvaisemman kalan raaka-aineeksi laittamaasi ruokaan. Ruokaviraston suosituksen mukaan kalaa tulisikin syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.


Ainesosat
Viljelty norjalainen LOHI (Salmo salar), suola, savuaromi.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 1047 kJ
250 kcal
rasva / fett 18,4 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 2,3 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,5 g
suola / salt 1,9 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *