Savulohipaistos

Annoskoko: 4 1 h 30 min

Arvio:

5

Savulohilaatikko

savulohipaistos fenkolin kera on maistuva uuniruoka

Savulohipaistos haastaa perinteiset kalalaatikot. Erilaiset paistokset ja laatikkoruuat pitävät pintansa vuodesta toiseen ja ovat suosittuja arkiruokia, joista pitävät useimmiten koko perhe. Suosituimpia ovat perinteiset ja helpot laatikkoruuat, kuten lohikiusaus sekä lohilaatikko.

Savulohipaistos saa aromaattisen säväyksen fenkolista. Fenkoli on lakritsainen, makean anismainen ja mausteinen, jonka maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa erilaisten kalaruokien kanssa. Fenkolin voimakas maku mietonee kypsennettäessä, joten se ei ole liian hallitseva ja syrjäytä liikaa muita makuja.

Suurin osa näistä laatikkoruuista on perunapohjaisia, joihin lisätään joko savustettua tai tuoretta kalaa. Myös savulohi-fenkolipaistoksessa on käytetty laatikkoihin sopivia jauhoisia perunoita. Tässä reseptissä on käytetty salottisipulia perinteisen sipulin sijaan. Salottisipulin maku on hienostunut ja mieto, joten se sopii kaikenlaiseen ruuanlaittoon. Makua paistokseen antaa myös tilli, kasvisliemi, suola ja pippuri. Tuore tilli on oiva makupari ja hyvinkin paljon käytetty yrtti juuri kalan kanssa ja sen aromista voi tunnistaa hieman mäntyä, kuminaa ja sitruunaa. Kerma viimeistelee paistoksen ja tuo ihanaa pehmeyttä ruokaan.

Savulohi-fenkolipaistos on helppo valmistettava, mutta paistoksen kypsentämiseen on varattava aikaa. Kokonaisvalmistusaika on noin puolitoista tuntia.

Savulohilaatikkoon sopivat lämminsavut

Savulohilaatikkoon sopivat kaikki valikoimaamme kuuluvat lämminsavutuotteet. Lämminsavutuotteiden maku on vahva ja täyteläinen. Ne ovat myös erinomaisia leivän päällä, salaateissa, kastikkeissa sekä perunan kanssa. Lämminsavu sopii hyvin juuri laatikkoruokiin, sillä sitä ei tarvitse maustaa eikä edes suolata.

Lämminsavutuotteiden valikoimamme rakentuu savustetun kirjolohen ja savulohen varaan. Tuotevalikoimastamme löydät monia eri vaihtoehtoja tähän ruokaan.

Perinteisiin laatikkoruokiin sopivat tuoreet kalat, esimerkiksi tuore kirjolohifilee pakatun kalan hyllystä kirjolohifilee tai lohifilee palvelutiskien irtomyynnistä. Lämminsavukalapohjaisiin paistoksiin ja laatikoihin taasen savukirjolohifilee, savukirjolohifilee pala, kokonainen savukirjolohi sekä juuri markkinoille tulleet Mestarin savukirjolohifilee ja –pala. Näistä lämminsavukaloista voit valita mieleisen.

Lämminsavustetuissa kaloissa savun maun määrä vaihtelee tuotteen rakenteen mukaan. Savun maun määrä savustetussa kalassa on henkilökohtaiseen mieltymykseen perustuva asia – toiset haluavat kalan maistuvan vain miedosti savulta ja toiset pitävät reilusti savulta maistuvasta kalasta. Tuotteidemme kohdalla nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kokonaisena savustettu kala maistuu hieman miedommin savulta ja fileenä savustetut hieman enemmän. Tätä perusohjetta ei voi kuitenkaan pitää kiveenhakattuna totuutena, koska olemme kehittäneet vuosien aikana eri tuotteille omat savustusreseptiikat. Yleisluontoisena ohjeena sitä voi pitää. Kokeilemalla eri tuotetyyppejämme löydät omaan makuusi sopivan suosikkisi.

Valmistusaineet

 • 250 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
 • 700 g (noin 12 kpl) pieniä jauhoisia perunoita
 • 1 fenkoli
 • 3 isoa salottisipulia
 • 3 rkl hienonnettua tilliä
 • 3,3 dl kerma
 • 1 dl kasvislientä
 • 2 tl suolaa
 • 1 tl mustapippuria

Savulohipaistos ohje

 1. Kuori perunat ja sipulit. Siivuta perunat, fenkoli ja sipulit ohuiksi siivuiksi.
 2. Lohko Kalaneuvos lämminsavukirjolohi kookkaiksi paloiksi.
 3. Voitele uunivuoka. Asettele uunivuokaan kerroksittain perunaa, fenkolia, sipulia ja lohta.
 4. Ripottele kerrosten väliin hienonnettua tilliä.
 5. Sekoita kerma ja kasvisliemi keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 6. Kaada uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa ensin folion alla 40 minuuttia.
 7. Poista sen jälkeen folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniiksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 427 g

Energia 374 kcal

Proteiini 20 g

Hiilihydraatit 32 g

Rasva 18 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 13 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 37 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit