Muikkukeitto

Annoskoko: 6 45 min

Muikkukeitto

Muikkukeitto on riittoisa isommallekin porukalle

Muikkukeitto lämmittää mukavasti erityisesti talvipakkasilla ja siitä riittää isommallekin porukalle. Hyvin perinteikäs muikkukeitto on helppo valmistaa ja onnistuu varmasti, vaikka et himokokkaaja olisitkaan. Muikuista tehty keitto on lähiruokaa parhaimmillaan, joten sitä kannattaa hyödyntää kalan sesonki huomioon ottaen. Muikkukeitto ja kaikki muutkin kalakeitot ovat siitä mukavia, että ne on nopeita ja yksinkertaisia valmistaa. Maukas keitto valmistuu aivan muutamasta aineksesta. Kalakeitot ovatkin pitäneet pintansa niin arkiruuissa sekä juhlapöydässä vuosien ja vuosien ajan.

Tämän kermaisen muikkukeiton pohja on hyvinkin perinteinen kalakeiton pohja, joten tämän keiton voi valmistaa myös muista kaloista. Itse kalaliemen voi tehdä kaupasta saatavilla olevista liemikuutioista, mutta kalaliemen voi valmistaa myös itse. Sivuiltamme löytyy resepti myös helpon kalaliemen tekoon. Sen voi myös pakastaa seuraavaa kalakeittoa varten. Tämän keiton ainekset koostuvat aivan perusraaka-aineista, kuten perunasta, sipulista, porkkanasta, mausteista ja tillistä sekä tietenkin muikuista. Höyryävä keitto nautitaan tuoreen ruisleivan kera.

Jos muikkua ei ole saatavilla ja haluat kuitenkin nauttia jotakin herkullista kalakeittoa, käy kurkkaamassa sivuiltamme muita ihania kalakeittoja, kuten lohikeitto, kuhakeitto, bouillabaisse tai vaikkapa ahvenkeitto.

Muikku on sisävesien herkullinen arvokala

Kalaneuvokselta muikkua saa kokonaisena ja perattuna. Tiesitkö, että muikku on lohikala? Lohien heimoon kuuluva muikku on sisävesiemme ammattikalastajien tärkein saaliskala sekä määrässä että arvossa mitattuna. Sitä pyydetään vuodessa 2,5-2,8 miljoonaa kiloa. Noin puolet saaliista saadaan Saimaan vesistä Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen alueelta. Muikkua pyydystetään troolilla, nuotalla, rysällä ja pienisilmäisellä muikkuverkolla. Kalaneuvoksen muikut kalastetaan Puruvedestä, Saimaalta ja Säkylän Pyhäjärvestä.

Muikku onkin sisävesien kalastajille kuin silakka merikalastajille. Se on herkullinen arvokala ja myös muikun mätiä pidetään suuressa arvossa. Muikkua on järvissä lähes kaikkialla Suomessa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Merialueella sitä on lähinnä Perämeren ja Suomenlahden itäosan vähäsuolaisissa vesissä. Muikuista voi valmistaa monenlaisia herkkuja. Suosituin resepti muikuista on paistetut muikut.

Valmistusaineet

 • 500 g perattuja muikkuja
 • 500 g perunaa
 • 1 keltasipuli
 • 3 porkkanaa
 • 1 rkl voita
 • 1 l kalalientä
 • 5 maustepippuria
 • 2 laakerinlehteä
 • 2 tl suolaa
 • 2 dl kermaa
 • 1/2 ruukkua tilliä

Tarjoiluun tummaa leipää

Muikkukeitto ohje

 1. Lohko perunat. kuutioi keltasipuli ja porkkanat. Freesaa voissa.
 2. Lisää joukkoon kalaliemi ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
 3. Lisää joukkoon peratut kokonaiset muikut ja kerma. Kuumenna muutama minuutti, kunnes muikut kypsyvät.
 4. Lisää keittoon lopuksi hienonnettu tilli. Tarjoile tumman leivän kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 423

Energia 262 kcal

Proteiini 22 g

Hiilihydraatit 16 g

Rasva 11 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 7.7 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 87 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *