Ahvenkeitto

Annoskoko: 6 45 min

Arvio:

5

Ahvenkeitto

Ahvenkeitto on kermainen ja maistuva

Ahvenkeitto on hyvin perinteikäs keitto ja sopii arkiruuaksi sekä juhlallisempaankin pöytään. Tämä keitto on ihanan täyteläistä ja ihastuttaa kermaisella maullaan.

Valmistusaineet

  • 500 g ahvenfileetä
  • 500 g kiinteää perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 varsisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1 l kalalientä
  • 5 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 ruukkua tilliä

Tarjoa ruislimpun kanssa

Ahvenkeitto ohje

  1. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat. Lohko varsisipulin valkoiset osat. Freesaa voissa.
  2. Lisää joukkoon valkoviini, kalaliemi ja mausteet.
  3. Keitä kunnes vihannekset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää paloiteltu ahven ja kerma.
  4. Kuumenna muutama minuutti, kunnes ahven kypsyy.
  5. Lisää keittoon lopuksi hienonnetun varsisipulin vihreät osat ja hienonnettu tilli.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 321

Energia 303 kcal

Proteiini 20 g

Hiilihydraatit 19 g

Rasva 16 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 5.5 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 110 mg