Kuhakeitto
Annoskoko: 4 35 min

Kuhakeitto valmistetaan kirkasliemisenä
Kuhakeitto maistuu varmasti koko perheelle ja sitä kannattaa valmistaa, kun haluat jotakin helppoa ja nopeaa ruokaa. Keitot ovat arkiruokaa parhaimmillaan ja näin kevyenä versiona tämä keitto sopii hyvin myös keventäjille. Ne täyttävät ja lämmittävät mukavasti lounaalla tai päivällisellä. Kalakeitto on hyvin perinteinen suomalainen keittoruoka, joka valmistetaan erilaisista kaloista, perunoista sekä juureksista. Keitto maistuu kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisen suosittua se on, kun viileä sää houkuttelee lämmittävän keiton äärelle.
Valmistusaineet
kuhakeitto:
- 500 g nahatonta kuhafileetä (tai siikaa)
- 8 kiinteää perunaa
- 3 porkkanaa
- 1 keltasipuli
- 1 1/2 l vettä
- 3 rkl kalafondia
- 8 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 2 rkl voita
- 1 tl jeeraa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 ruukku tilliä
Kuhakeitto ohje
- Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi sekä sipuli ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
- Lisää perunat ja porkkanat kattilaan. Keitä ne puolikypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Lisää paloiteltu kala ja voi. Anna hautua kypsäksi noin reilun viiden minuutin ajan.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna joukkoon lopuksi tilliä.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 339
Energia 278 kcal
Proteiini 27 g
Hiilihydraatit 24 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 8.3 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 112 mg