Kevyt kirjolohikeitto

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

kevyt kirjolohikeitto

Kevyt kirjolohikeitto – resepti terveellisiä ja aasialaisia makuja hakeville!

Kevyt kirjolohikeitto sopii mainiosti kokkailijalle, joka kaipaa vaihtelua tavanomaiseen kalakeittoon, haluaa keventää ja maistaa aasialaisia makuja. Ripaus tulisuutta ja aasialaisia makuja sisältävä keitto sopii kevyeksi lounaaksi tai päivälliseksi. Mausteinen keitto maistuu etenkin talvisen ulkoilun jälkeen. Tämä keitto saa kohmeiset sormet lämpiämään ja punan poskille.

Keventäjille tämä keitto on erinomainen, sillä keitto sisältää terveellisiä kasviksia ja vähärasvaista kirjolohta. Kerman sijaan keitossa käytetään kalalientä, joka on ominaisempaa aasialaiselle keittiölle kuin maitotaloustuotteiden käyttö. Lisäksi rasvana reseptissä on käytetty kasvirasvasekoitta voin sijaan.

Paitsi hyvää syötävää, kirjolohi on myös erittäin terveellinen kala; sen ravitsemukselliset arvot ovat huippuluokkaa ja siinä on runsaasti hyvälaatuista proteiinia, D-vitamiinia, ja omega-3-rasvahappoja.

keiton salaisuutena voimakkaat mausteet

Aasialaisen keittiön luonteenomaisilla perusmausteilla chilillä, inkiväärillä, sitruunaruoholla ja korianterilla luot suuria makuja ruokaasi. Voit säädellä ruuan tulisuutta oman maun mukaisesti chiliä ja inkivääriä vähentämällä tai lisäämällä. Lisäksi kevyt kirjolohikeitto sisältää Itä-Aasiasta peräisin olevaa siitakesientä, joka on maultaan mieto. Sen voi halutessaan korvata helpommin kaupasta saatavalla ja edullisemmalla herkkusienellä.

Parhaimman ja loistavan kalaliemen saat tekemällä sen itse. Kuulostaa vaikealta ja työläältä, mutta kalaliemen tekeminen on suorastaan helppoa ja nopeaa, jos käytettävissäsi on kalanperkeitä. Voit ostaa ruokakaupasta kokonaisen kirjolohen, josta saat tehtyä kalaliemen ja käytettyä osan kalasta tähän keittoon. Etuna on se, että tehdessäsi kalaliemen itse, voit säädellä sen suolaisuutta ja mausteisuutta. Jos haluat päästä helpolla, käytä kaupasta ostettavia kalaliemikuutiota tai kalalientä.

Keittoon sopii kirjolohifileen sijaan muutkin Kalaneuvoksen tuotteet, kuten kokonainen kirjolohi, kokonainen lohi ja lohifilee. Kirjolohen punertava liha sisältää hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa, joten jos haluat olla erittäin tarkka keiton keveydestä – käytä kirjolohta.

Resepti on tehty neljälle hengelle ja aikaa keiton valmistukseen menee vain puolisen tuntia. Anna pilkottujen kasvisten pehmentyä freesaamalla niitä riittävän kauan kasvirasvassa. Kalaliemen lisäyksen jälkeen annetaan kasvisten muhia, jotta ne ovat tarpeeksi kypsiä. Etenkin porkkana saattaa jäädä liian raa’aksi, jos keittoaika on liian lyhyt. Lisää vasta lopuksi kirjolohikuutiot, jotta eivät hajoa keittämisen aikana. Myös paistetut siitakesienet lisätään lopuksi.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
  • 1 rkl kasvirasvasekoitetta
  • 1 keltasipuli
  • 1 fenkoli
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen chili
  • 3 cm inkivääriä
  • 20 cm sitruunaruohoa
  • 1 l kalalientä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaista mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 100 g siitakesieniä

Kevyt kirjolohikeitto ohje

  1. Suikaloi keltasipuli, fenkoli ja porkkana. Leikkaa kuorittu inkivääri ohuiksi lastuiksi ja hienonna chili pieniksi kuutioiksi. Halkaise sitruunaruohon pätkä kahtia, jotta siitä irtoaisi enemmän makua.
  2. Kuumenna kattilassa kasvirasvasekoite ja freesaa kasviksia noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  3. Lisää kalaliemi, laakerinlehdet, mustapippuri ja suola. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes porkkana on kypsää.
  4. Puolita siitakesienet ja paista ne kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kuutioi kirjolohi. Pienennä keiton lämpöä ja lisää lohikuutiot keiton joukkoon. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä kypsäksi. Lisää keiton joukkoon paistetut siitakesienet.
  6. Mausta kirjolohikeitto lopuksi sitruunanmehulla ja hienonnetulla korianterilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 523

Energia 276 kcal

Proteiini 27 g

Hiilihydraatit 6 g

Rasva 16 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 7.2 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 80 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit