Grillatut kirjolohinyytit

Annoskoko: 4 25 min

Grillatut kirjolohinyytit

Grillatut kirjolohinyytit – kevyttä grilliruokaa

Grillatut kirjolohinyytit kätkevät sisäänsä ihastuttavan kevyttä ja värikästä tarjottavaa kalasta pitäville kesävieraille. Kirjolohinyytit ovat mukavaa vaihtelua raskaiden pihvien ja makkaroiden sijaan ja menevät hyvin kevyestä lounaasta tai päivällisestä.

Valmistusaineet

  • 600 g nahatonta Kalaneuvos kirjolohi- tai lohifileetä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 4-5 ohutta kesäporkkanaa
  • 1 varsisipulinippu
  • 1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 50 g voita
  • 1/2 dl valkoviiniä

Grillatut kirjolohinyytit ohje

  1. Leikkaa lohifilee kahdeksaan annospalaan ja mausta teelusikallisella suolalla.
  2. Huuhtele ja lohko retiisit. Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois ja viipaloi parsat. Paloittele ne suupaloiksi.
  3. Leikkaa porkkana vinoviipaleiksi. Lohko sipulit ja viipaloi vihreät varret.
  4. Leikkaa foliosta ja leivinpaperista neliön malliset palat (20 cm x 20 cm). Laita foliopalan päälle leivinpaperi.
  5. Kokoa nyytit. Lisää ensin kasvikset. Ripottele pinnalle korianterinsiemenet ja mausta vihannekset lopulla suolalla sekä pippurilla.
  6. Lisää nokare voita ja lohipalat (1 pala/nyytti). Taita folion reunat melkein kiinni ja lorauta nyyttiin hieman valkoviiniä. Sulje nyytti huolellisesti.
  7. Kypsennä nyyttejä grillissä 10 – 15 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakan kypsiksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 273

Energia 353 kcal

Proteiini 26 g

Hiilihydraatit 4 g

Rasva 25 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 2.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 103 mg