Kirjolohifileepala, pakattu

kirjolohifileepala pakattu

Kalaneuvoksen pakattu kirjolohifileepala on aina tuoretta ja hyvää. Sitä pidetään pakkausratkaisultaan hygieenisempänä vaihtoehtona palvelutiskin kalaan verrattuna. Pakkauksissa on aina ”Tuore”-merkintä, joka kertoo takaamastamme laadusta ja maukkaudesta. Kalaneuvoksen Tuore-kirjolohet kasvatetaan joko Ruotsissa, Norjassa tai Suomessa. Kun pakkauksessa on merkintä ”Suomalainen”, kala on aina kasvatettu kotimaisella kasvattamolla.

Kirjolohen liha on punertavaa ja siinä on hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa. Se onkin siksi ruokakalana monikäyttöistä ja terveellistä. Ravitsemuksellisesti kirjolohi on huippuluokkaa: sen lihassa on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.

Ympäristöjärjestö WWF nosti keväällä 2013 suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle. Kasvatettu kirjolohi onkin eettinen ja ekologinen valinta. Sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja kalankasvattajat ovatkin tehneet paljon työtä ympäristöasioiden eteen.

Kirjolohesta on vakiintunut suosittu ruokakala ja Suomen tärkein kasvatettu ruokakala. Sitä tuotetaan maassamme vuosittain noin 13 miljoonaa kiloa. Suurin osa tuotannosta tapahtuu verkkoaltaissa Saaristomeren ja Ahvenanmaan vesillä. Kalaneuvos hallitsee tuoreen kirjolohen koko tuotantoketjun vuoden ympäri, mädistä ja kalanpoikasista aina valmiiseen tuotteeseen saakka.

Välitämme kirjolohta tuoreena kokonaisena ja fileenä, graavattuna siivutettuna fileenä monessa eri pakkauskoossa, lämminsavustettuna ja kylmäsavustettuna monissa eri muodoissa ja erikokoisissa pakkauksissa.

pakatun kirjolohifileepalan leikkuuasteet

Kalojen leikkuuluokituksessa A tarkoittaa pienintä käsittelyä, kun taas E-leikkuussa poistetaan niin ruodot ja kidusluut kuin nahat ja rasvatkin. Jos leikkuuasteet eivät ole tuttuja, niin kannattaa tutustua artikkeliimme lohen ja kirjolohen leikkausasteista.

Kalaneuvoksen pakattu tuore kirjolohifileepala on joko B- tai C-leikattu. Leikkausasteen voit tarkistaa aina pakkausmerkinnöistä. B-leikkuu tarkoittaa kalaa, jossa kalasta poistetaan selkä- ja kylkiruotojen sekä kidusluun lisäksi kaikki evät ja eväruodot sekä osa vatsarasvasta. Se sopii mainiosti perusruuanlaittoon ja esimerkiksi kalapihveiksi. C-leikkuu tarkoittaa kalaa, josta on poistettu selkä- ja kylkiruodot, fileen etuosan paksuimmassa kohdassa olevat pystyruodot 98-100 prosenttisesti, kidusluu, kaikki evät ja eväruodot sekä kaikki selkä- ja vatsarasvat. C-leikattu filee on aina ruodittu, joten se on hyvä valinta esimerkiksi lapsiperheille.

Katso reseptipankistamme maittavat ja monipuoliset kirjolohireseptit. Olemme koonneet sivuillemme ison määrän erilaisia kalareseptejä, joista löydät monenlaisia kalaherkkuideoita niin arkeen, juhlaan, alkupaloiksi, pääruoiksi ja pikkusuolaisina nautittavaksi


Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), ruodoton. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä FI=Suomi, SE=Ruotsi, NO=Norja.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 870
180
rasva / fett 10,9
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,6
proteiini / protein 20,4
suola / salt 0,1

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit