Lohikiusaus

Annoskoko: 4 1 h 20 min

Arvio:

4.67

Lohikiusaus resepti Kalaneuvos

Lohikiusaus – mieltä lämmittävä resepti uunissa

Lohikiusaus on arjen tai viikonlopun lämmittävää kotiruokaa, josta saa hyvän mielen lisäksi monipuolisesti proteiinia, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja. Tällä aterialla pärjää raskaammissakin arjen askareissa, mutta se on myös terveelinen valinta perusruoaksi arjen ruokakiertoon. Tässä reseptissä ohje on mitoitetettu neljälle aikuiselle täyttäväksi ateriaksi. Pientalouksissa mahdollisesti ensimmäiseltä ruokailulta ylijäänyttä osaa voi säilyttää jääkaapissa seuraavalle päivälle tai pakastaa vaikkapa evääksi otettavaksi seuraavalle työviikolle. Lohikiusauksen voit valmistaa pakasteperunasuikaleista tai voit käyttää myös tuoretta perunaa suikaleina.

Lohikiusauksen valmistaminen on helppoa; vaikka olisit aivan aloitteleva kotikokki, niin tässä ruuassa onnistut varmasti. Ainekset ruokaan löydät pienistä lähikaupoistakin ja ruoka on edullista sen ravitsevuuteen ja riittoisuuteen nähden. Ruoka sopii siis hyvin esimerkiksi opiskelijan arkiruuaksi kalan syöntisuositusta. Lohifileen tai kirjolohifileen osalta kannattaa ottaa huomioon, että kalan nahkaa ei ole tarkoitus laittaa mukaan uuniin. Eli jos sinulla on hankittuna filee, jossa on nahka mukana, niin poista nahka ennen kalafileen pilkkomista. Voit myös pyytää kaupassa palvelutiskiltä fileen ostaessasi nahan poistoa tai ostaa suoraan Kalaneuvoksen E-leikatun fileen, jossa ei ole nahkaa mukana. Mikäli lohi- ja kirjolohifileen leikkausasteet eivät ole sinulle tuttuja, niin voit tutustua nettisivujemme artikkelista eri leikkausasteisiin ja fileointiohjeisiin.

Kalakiusaus kypsyy uunissa tunnissa

Tämä resepti on helppouden lisäksi myös nopea valmistaa. Tarvitset aktiiviseksi työajaksi vain 20 minuuttia kiusauksen valmisteluun uunia varten. Tämän jälkeen lohikiusaus kypsyy tunnin uunissa itsekseen. Kannattaa antaa kiusauksen hieman asettua uunista ottamisen jälkeen, jolloin sen rakenne on parhaimmillaan hieman hyytyneenä. Jos haluat hifistellä, niin voit lämmittää tarjoilulautaset etukäteen, jolloin ruoka pysyy lautasella lämpimänä viimeistä suupalaa myöden.

Reseptin terveellisyysastetta voit säädellä esimerkiksi valitsemalla käyttämäsi kerman rasvaisuuden mieltymyksesi mukaan. Oletuksena reseptissä on käytetty 22% ruokakermaa, jolloin yhden annoksen kalorimääräksi tulee noin 650 kilokaloria. Tämä vastaa siis vajaata kolmasosaa aikuisen, toimistotyötä tekevän vuorokautisesta energian tarpeesta.

Kannattaa tutustua myös muihin reseptipankistamme löytyviin oleviin maukkaisiin ja kotoisiin uuniruokiin. Vastaavan tyylisiä ruokaideioita tämän reseptin kanssa ovat: lohilaatikko, silakkalaatikko, janssonin kiusaus ja gnocchivuoka. Kokeile kaikkia ja valitse suosikkisi vakinaiseen arkiruokavalioosi!

Valmistusaineet

2 keltasipulia
1 rkl voita
300 g nahatonta Kalaneuvos lohifileetä
1 rkl silputtua tilliä
1 kg perunasuikaleita (pakaste)
4 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl Dijon-sinappia
½ tl valkopippuria

Lohikiusaus ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla voissa pehmeäksi.
  3. Paloittele lohi ja mausta ripauksella suolaa.
  4. Levitä voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, tilliä ja lohta.
  5. Sekoita kerman joukkoon suola, sinappi ja pippuri. Kaada kermaseos vuokaan.
  6. Paista lohikiusausta 200 asteisessa uunissa 1h ajan.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.