Gnocchivuoka

Annoskoko: 4 40 min

Arvio:

5

Gnocchivuoka kirjolohesta

Gnocchivuoka kylmäsavukirjolohesta on vaivaton, mutta maittava resepti

Kylmäsavukirjolohesta syntyy maittava laatikkoruoka, gnocchivuoka kirjolohesta italialaisella tuulahduksella. Italialaisesta keittiöstä lähtöisin olevat gnocchit tuovat pientä twistiä perinteisiin peruna-kirjolohivuokiin, kuten lohikiusaukseen, mutta resepti on silti yhtä vaivaton valmistaa. Aitoja, italialaisia makuja ruokaan tuovat paahteisen suolaiset aurinkokuivatut tomaatit, uunissa suussa sulavaksi muuttunut mozzarella sekä raikas basilika. Ruokakerma ja parmesaani sitovat maut yhteen.

Perunan, pastan tai lasagnelevyjen sijaan kylmäsavukirjolohi saa parikseen keltaisia, napakoita pyöryköitä, perunaisia gnoccheja. Gnocchit valmistetaan useimmiten perunasta, ja niiden sisään voi toisinaan olla leivottu myös juustoa tai kinkkua. Gnocchit toimivat ruoanlaitossa pastan tavoin, tuoden mukavaa suutuntumaa kirjolohivuokaan.

Pikkuruisten gnocchien valmistaminen onnistuu pienellä vaivannäöllä kotonakin, mutta arjen ruoanlaittoa helpottavat kaupoista löytyvät pusseihin pakatut gnocchit, joiden ansiosta on tämän reseptin valmistaminen hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Helppoudestaan huolimatta kirjolohi-gnocchivuoka on varsin maukas arkiruoka, joka ei kaipaa kuin rapean salaatin kylkeensä.

Helppo uuniruoka kalasta sopii näppärästi arkeen

Gnocchivuoka kirjolohesta syntyy nopeasti ja helposti, ilman sen suurempaa keittelyä tai kuorimista. Pehmeät perunagnocchit ovat esikypsennettyjä eikä niitä näin ollen tarvitse enää keittää etukäteen. Gnocchit laitetaan uunivuokaan paloitellun kylmäsavukirjolohen, pienten mozzarellapallojen, aurinkokuivattujen tomaattien sekä pinaatin ja basilikan kanssa.

Seoksen päälle kaadetaan mustapippurilla maustettu parmesaani-ruokakermaseos, joka tuo ruokaan vielä lisää täyteläisyyttä ja suolaisuutta. Suolaa ei tarvitse lisätä tähän vuokaan lainkaan, sillä parmesaani, Kalaneuvoksen kevyesti suolattu kylmäsavukirjolohi sekä aurinkokuivatut tomaatit tuovat riittävästi suolaisuutta makuun. Nestettä tulee olla riittävästi, jotta gnocchit lähes peittyvät ja vuoan tulee olla riittävän pienikokoinen, jotta ainekset saadaan kerrostettua. Näin vuoasta tulee mehevä.

Kirjolohi-gnocchivuoka paistuu uunissa puolessa tunnissa meheväksi paistokseksi. Itsekseen uunissa valmistuva ruoka sopii mainiosti kiireiseen arkeen ja tätä kirjolohi-gnocchivuokaa voikin kutsua piirun verran paremmaksi arkiruoaksi.

Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohi sopii hyvin arjen perusraaka-aineeksi. Monikäyttöisestä tuotteestamme syntyy hyvää arkiruokaa todella helposti. Sellaisenaan käyttövalmista kylmäsavukirjolohta voi laittaa täytteeksi leipien väliin, sitä voi silputa salaattiin ja siitä syntyy nopea kalamunakas. Kylmäsavukirjolohi kelpaa myös osaksi täyttävämpiä aterioita, jotka vaativat kypsennystä, kuten vaikkapa kermainen kylmäsavulohipasta, lohilasagne tai juuri tämän reseptin kylmäsavukirjolohi-gnocchivuoka.

Valmistusaineet

 • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta tai -lohta
 • 250 g perunagnoccheja
 • 200 g pieniä mozzarellapalloja
 • 2 dl pinaatinlehtiä ja basilikanlehtiä
 • 4 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
 • 1 tl mustapippuria
 • 3/4 dl raastettua parmesaania
 • 4 dl ruokakermaa

Gnocchivuoka ohje

 1. Pilko kylmäsavukirjolohi paloiksi. Huuhtele pinaatin- ja basilikanlehdet ja pilko isoimmat puoliksi.
 2. Sekoita kulhossa keittämättömät perunagnocchit, kylmäsavukirjolohi, mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit sekä pinaatin- ja basilikanlehdet.
 3. Kaada seos pieneen, max. 20 cm x 20 cm uunivuokaan. Uunivuoan tulee olla riittävän pieni, jotta ainekset eivät kuivu.
 4. Raasta parmesaani ja sekoita se ruokakerman joukkoon. Mausta neste mustapippurilla ja kaada ruokakerma vuokaan ainesten päälle.
 5. Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Vinkki: Älä lisää ainesten joukkoon suolaa, sillä parmesaani ja kylmäsavukirjolohi tuovat suolaisuutta riittävästi. Voit valmistaa vuoan myös kylmäsavulohesta. Pehmeät perunagnocchit ovat esikypsennettyjä eli niitä ei tarvitse keittää etukäteen, mutta lisää kermaa niin, että se ulottuu lähes gnocchien pinnan tasolle.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 420 g

Energia 713 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 40 g

Rasva 43 g

Tyydyttynyt rasva 22 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 3.1 g

Sokeri 7 g

Kolesteroli 103 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit