Suutarinlohi

Suutarinlohi

Kalaneuvoksen suutarinlohi kunnioittaa perinteitä, sillä kyseessä on arvostettu suomalaisten pitopöytien herkku ja esimerkiksi yksi Helsingin ja Uudenmaan nimikkoruuista. Se kuuluu itseoikeutetusti joulun kalapöytään, mutta loistavasti se maistuu arkenakin ja vaikka sellaisenaan esimerkiksi ruisleivän päällä tai perunoiden kera.

Nimestään huolimatta suutarinlohessa ei ole kyse lohesta. Tarkkaa tietoa nimen alkuperästä ei ole, mutta aikanaan marinoitua ja maustettua silakkaa on pidetty tavallisen kansan ”lohena” ja vähän tavallista kalaa parempana. Suutarit tosin ovat olleet arvostettuja ja arvonsa tuntevia käsityöläisiä, ja nimi tuokin suutarinlohelle selvää ja ansaittua lisäarvoa.

Kalaneuvoksen suutarinlohi valmistetaan Selkämerestä pyydetystä silakasta. Kuten muutkin Kalaneuvoksen marinoidut silakat, suutarinlohi toimitetaan käyttövalmiissa uudelleensuljettavissa pakkauksissa.

Suomalaisen nahattoman silakkafileen lisäksi suutarinloheen tuovat makua sokeri, etikka, suola, sipuli, porkkana ja maustepippuri. Pakkauskoko on 2,6 kg, josta silakkaa on 1,5 kg.

Silakka on erittäin suositeltu kala syötäväksi ja sitä kannattaisi suosia osana ruokavaliota nykyistä enemmän. Siinä on hyvä proteiinikoostumus, D-vitamiinia sekä sydämen ja verisuonten terveyttä tukevia omega-3-rasvahappoja.


Ainesosat
Suomalainen silakkafilee (Clupea harengus membras, troolattu Selkämereltä), vesi, sokeri, etikka, suola, sipuli, porkkana, maustepippuri, säilöntäaine (E211).

Ravintosisältö / Näringsvärde100 g
energia / energi897 kJ
214 kcal
rasva / fett10,6 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat2,4 g
hiilihydraatit / kolhydrater17,0 g
josta sokereita / varav sockerarter17,0 g
proteiini / protein12,7 g
suola / salt2,1 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave