Suutarinlohi

Suutarinlohi silakkamarinadi Hyvää Suomesta

Kalaneuvoksen suutarinlohi kunnioittaa perinteitä, sillä kyseessä on arvostettu suomalaisten pitopöytien herkku ja esimerkiksi yksi Helsingin ja Uudenmaan nimikkoruuista. Se kuuluu itseoikeutetusti joulun kalapöytään, mutta loistavasti se maistuu arkenakin ja vaikka sellaisenaan esimerkiksi ruisleivän päällä tai perunoiden kera. Tuotetta on saatavissa Kalaneuvokselta ympäri vuoden.

Nimestään huolimatta suutarinlohessa ei ole kyse lohesta. Tarkkaa tietoa nimen alkuperästä ei ole, mutta aikanaan marinoitua ja maustettua silakkaa on pidetty tavallisen kansan ”lohena” ja vähän tavallista kalaa parempana. Suutarit tosin ovat olleet arvostettuja ja arvonsa tuntevia käsityöläisiä, ja nimi tuokin suutarinlohelle selvää ja ansaittua lisäarvoa.

Kalaneuvoksen suutarinlohi valmistetaan Selkämerestä pyydetystä silakasta. Kuten muutkin Kalaneuvoksen marinoidut silakat, suutarinlohi toimitetaan käyttövalmiissa uudelleensuljettavissa pakkauksissa. Voit ostaa tuotetta myös hyvinvarustettujen ruokakauppojen palvelutiskeiltä pienemmissä erissä. Tuotteen kotimaisuudesta kertoo sen Hyvää Suomesta -merkki.

Suomalaisen silakkafileen lisäksi suutarinloheen tuovat makua sokeri, etikka, suola, sipuli, porkkana ja maustepippuri. Pakkauskoko on 2,6 kg, josta silakkaa on 1,5 kg.

Silakka on erittäin suositeltu kala syötäväksi ja sitä kannattaisi suosia osana ruokavaliota nykyistä enemmän.


Ainesosat
SILAKKAfilee, vesi, sokeri, etikka, suola, sipuli, porkkana, maustepippuri, säilöntäaine (E211). Silakan alkuperämaa: Suomi.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 897 kJ
214 kcal
rasva / fett 10,6 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 2,4 g
hiilihydraatit / kolhydrater 17,0 g
josta sokereita / varav sockerarter 17,0 g
proteiini / protein 12,7 g
suola / salt 2,1 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *