Julkaistu: 04.07.2018

Kalaneuvos laajentaa tehdastaan yli 20 miljoonalla Sastamalassa

Kalaneuvos investoi Sastamalaan

Kalaneuvos laajentaa toimintaansa ja yli kaksinkertaistaa tuotantotilansa Sastamalassa. Laajennusosan rakentaminen alkaa heti, kun yritys saa rakennusluvan. Lupa on parhaillaan käsiteltävänä.

”Ihmiset syövät nykyään aiempaa enemmän kalaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Haluamme vastata tähän kysyntään ja olla entistä vahvempi toimija alalla”, sanoo toimitusjohtaja, kalatalousneuvos Veijo Hukkanen.

Kalaneuvos on Suomen suurin kala-alan toimija. Sastamalassa sijaitseva nykyinen tehdas on kooltaan noin 5 000 neliömetrin kokoinen. Laajennuksen jälkeen tuotantotilat kasvavat yli 11 000 neliömetriin. Uusia työpaikkoja syntyy uudistuksen myötä noin 20-30.

Kalaneuvos valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa

Nyt rakennettava laajennusosa on Kalaneuvoksen historian suurin. Sen myötä esimerkiksi savustuskapasiteetti kaksinkertaistuu yli 35 000 kiloon päivässä. Suomen suurin kalansavustaja pystyy tällöin savustamaan kalaa yli kahdeksan miljoonaa kiloa vuodessa. Kalan fileointikapasiteetti puolestaan kasvaa yli 12 miljoonaan kiloon vuodessa.

Kalaneuvos on vastuullinen suomalainen perheyritys. Ympäristöarvot ovat yritykselle tärkeitä, ja uusinta teknologiaa hyödyntävä laajennus rakennetaan mahdollisimman ekologiseksi.

”Haluamme tehdä pitkäjänteistä työtä kotimaisen ruoan puolesta. Meille on tärkeää kehittää ja pitää kala-alan osaaminen ja kalajalosteiden valmistus Suomessa, vaikka monen alamme yrityksen omistajuus on siirtynyt viime vuosina ulkomaille”, Veijo Hukkanen kiteyttää.

Laajennusosa valmistuu vuoden 2019 syksyllä. Investointi maksaa yritykselle noin 21 miljoonaa euroa, eikä siihen saada ulkopuolisia tukia. Uusien laitteiden osuus summasta on noin puolet.

Investointi mahdollistaa Kalaneuvoksen kalajalosteiden viennin laajentamisen. Jo vuonna 2017 viennin osuus oli yrityksen liikevaihdosta noin 20 prosenttia eli 14 miljoonaa euroa, ja Kalaneuvokselle myönnettiin Pirkanmaan vientipalkinto. Yhteenlaskettuna Kalaneuvos valmistaa kalatuotteita vuosittain yli 11 miljoonaa kiloa. Sastamalan tehtaalla on töissä tällä hetkellä noin 110 henkilöä.

LISÄTIEDOT:

Veijo Hukkanen
toimitusjohtaja
010 4111 410
veijo.hukkanen(at)kalaneuvos.fi

Toni Hukkanen
varatoimitusjohtaja
010 4111 495
toni.hukkanen(at)kalaneuvos.fi


Kalaneuvos Oy on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut laadukkaita kalatuotteita jo vuodesta 1975 lähtien. Yritys toimii Sastamalassa ja Turussa. Kalaneuvos on edelläkävijä kalanjalostuksessa, kalan tukkukaupassa, maahantuonnissa ja -viennissä sekä kalankasvatuksessa. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos-tuotemerkin ja kaupan private label -merkkien alla. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi yritys kiinnittää erityishuomiota edistyksellisiin tuotantomenetelmiin ja henkilöstön hyvinvointiin.

Kalaneuvos-konserniin kuuluu myös Martin Kala Oy Turussa, joka on Suomen suurin silakkafileen valmistaja. Konsernin liikevaihto ylitti 75 miljoonaa vuonna 2017. Työntekijöitä yrityksellä on noin 130. Kalaneuvos Oy ja Hukkasen yrittäjäperhe omistavat myös kalankasvatukseen keskittyneen Nordic Fish -konsernin, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 52 miljoonaa euroa. Konserni työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä ja käsittelee noin 10 miljoonaa kiloa kalaa vuodessa. Yhdessä Hukkasten yritykset muodostavat Suomen suurimman kala-alan toimijan.