Vuokasilakkarullat
Annoskoko: 4 35 min

Vuokasilakkarullat on tyylikäs silakkaresepti
Napakat, hopeanharmaat vuokasilakkarullat ovat yksinkertaista, mutta maittavaa kotiruokaa. Pienet silakkakääryleet saavat tässä reseptissä seurakseen raastettua fenkolia sekä ylleen perinteisen kermapeitteen. Parhaimmilta vuokasilakkarullat maistuvat juuri uunista saapuneina, perunan tai raikkaan salaatin kera, mutta toki tätä herkkua voi nauttia seuraavana päivänä myös kylmänä alkupalana tumman leivän päällä.
Valmistusaineet
- 24 tuoretta Kalaneuvos silakkafileetä
- 150 g tuoretta tilliä
- 2 kpl keskikokoista fenkolia
- 2 rkl Original kalamaustetta
- 2,5 dl kermaa
Vuokasilakkarullat ohje
- Asettele silakkafileet leivinpaperille siten, että samankokoiset fileet ovat samassa rivissä tiiviisti vierekkäin.
- Ripottele pinnalle Original Kalamaustetta ja runsaasti tuoretta tillisilppua. Säästä osa tillisilpusta viimeistelyyn.
- Kääräise fileet tiiviisti rullalle ja asettele samankokoiset fileet rinnakkain vuokaan.
- Raasta fenkoli raasteeksi ja lisää se vuokaan silakkafileiden viereen.
- Ripottele koko komeuden päälle vielä Original Kalamaustetta ja valuta kerma tasaisesti koko vuokaan.
- Ulkogrillin ylätasolla ruoka valmistuu 20-30 minuutissa ja uunissa tasalämmöllä 175 asteessa n. 25 minuutissa.
- Ripottele kypsien silakkarullien päälle hieman tillisilppua ja nosta tarjolle.
Reseptin on suunnitellut Tampereen Sokos Herkun myyntipäällikkö Timo Pitkäranta.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 318 g
Energia 302 kcal
Proteiini 23 g
Hiilihydraatit 4 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0.1 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 127 mg