Vuokasilakkarullat
Annoskoko: 4 35 min
Vuokasilakkarullat on tyylikäs silakkaresepti
Napakat, hopeanharmaat vuokasilakkarullat ovat yksinkertaista, mutta maittavaa kotiruokaa. Pienet silakkakääryleet saavat tässä reseptissä seurakseen raastettua fenkolia sekä ylleen perinteisen kermapeitteen. Parhaimmilta vuokasilakkarullat maistuvat juuri uunista saapuneina, perunan tai raikkaan salaatin kera, mutta toki tätä herkkua voi nauttia seuraavana päivänä myös kylmänä alkupalana tumman leivän päällä.
Vuokasilakkarulliin ei montaa raaka-ainetta vaadita, varsinkin, kun mausteena käyttää tillin lisäksi Kalaneuvoksen Original kalamaustetta tai Sitruunainen kalamaustetta, joissa on näppärästi kaikki kalaan tarvittavat mausteet yhdessä ja samassa purkissa.
Ateria valmistuu rullaillen. Maustetut hopeakyljet rullataan tiiviiksi paketeiksi ja silakkarullat asetellaan vieri viereen vuokaan. Rullien viereen asetellaan mausteeksi raastettua fenkolia. Makeahko, aromaattinen fenkoli pääsee oikeuksiinsa juuri kalan seuralaisena. Se on perinteinen kalojen lisuke ja kalaisien keittojen mauste. Kun vuoka on täytetty, lorautetaan päälle vielä aimo annos ruokakermaa sekä ripaus kalamaustetta. Annos kypsyy uunissa 25 minuutissa valmiiksi.
Kesäaikaan vuokasilakkarullat voi valmistaa myös grillin lämmössä. Silakkarullat kypsyvät ulkogrillin ylätasolla 20-30 minuutissa. Pehmeäksi kypsyvät vuokasilakkarullat ovat mainio pääruoka tarjottavaksi niin perheelle kuin ystäville ympäri vuoden. Simppeliä reseptiä on myös helppo varioida, esimerkiksi kerman joukkoon voi lisätä tomaattikastiketta tai punaista pestoa, jolloin vuokasilakkarullat tuovat pöytään uusia, herkullisia makuja.
Silakkaa kannattaa suosia ruoanlaitossa
Silakan toivoisi löytävän suomalaisten arkiruokapöytään useammin. Kotimainen silakka on edullinen ja ravintorikas ruokakala, lähiruokaa parhaimmillaan. Silakasta valmistuu myös monipuolisesti erilaisia aterioita arkeen ja juhlaan. Iloksemme voimme todeta, että Kalaneuvoksen silakka tulee olemaan MSC-sertifioitua! Silakan ja kilohailin trooli- ja rysäkalastus on saavuttanut MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatin ensimmäisenä Suomessa.
Rasvaisimmillaan ja mehevimmillään silakka on syksyisin silakkamarkkinoiden aikaan, mutta se on silloinkin melko kevyttä syötävää. Pienestä koostaan huolimatta sisältää silakka myös runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita, kuten terveellisiä omega-3-rasvahappoja, fosforia sekä D-vitamiinia.
Kalaneuvokselta silakkaa saa monipuolisesti. Valikoimistamme silakkaa löytyy kokonaisena, perattuna, erilaisina silakkamarinadeina sekä fileinä joko nahan kanssa tai nahattomana. Vuokasilakkarullissa kannattaa ehdottomasti käyttää nahallisia silakkafileitä. Näin silakkarullille saadaan paistamisen aikana rapea ja sen lisäksi myös kauniin värinen pinta.
Vuokasilakkarullien lisäksi voi silakoista valmistaa myös vaikkapa perinteisiä, tillitäytteisiä, voissa meheväksi paistettuja silakkapihvejä tai joulusilakat etikkaliemessä. Burgerin väliin laitettu rapea silakkapihvi maistuu taatusti myös silakkaa vieroksuvalle ruokailijalle.
Valmistusaineet
- 24 tuoretta Kalaneuvos silakkafileetä
- 150 g tuoretta tilliä
- 2 kpl keskikokoista fenkolia
- 2 rkl Original kalamaustetta
- 2,5 dl kermaa
Vuokasilakkarullat ohje
- Asettele silakkafileet leivinpaperille siten, että samankokoiset fileet ovat samassa rivissä tiiviisti vierekkäin.
- Ripottele pinnalle Original Kalamaustetta ja runsaasti tuoretta tillisilppua. Säästä osa tillisilpusta viimeistelyyn.
- Kääräise fileet tiiviisti rullalle ja asettele samankokoiset fileet rinnakkain vuokaan.
- Raasta fenkoli raasteeksi ja lisää se vuokaan silakkafileiden viereen.
- Ripottele koko komeuden päälle vielä Original Kalamaustetta ja valuta kerma tasaisesti koko vuokaan.
- Ulkogrillin ylätasolla ruoka valmistuu 20-30 minuutissa ja uunissa tasalämmöllä 175 asteessa n. 25 minuutissa.
- Ripottele kypsien silakkarullien päälle hieman tillisilppua ja nosta tarjolle.
Reseptin on suunnitellut Tampereen Sokos Herkun myyntipäällikkö Timo Pitkäranta.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 318 g
Energia 302 kcal
Proteiini 23 g
Hiilihydraatit 4 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0.2 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 127 mg
Nopea ja herkullinen kaunis kalanruoka, maukasta kuumana perunan tai kylmänä leivän päällä. Säilyy hyvin pakastettunakin. . Tein ja ihastuin todella, siksi suosittelen lämpimästi.
Fenkoli sopii silakoihin, loistoidea. Rullia olen tehnyt ennen tomaattipureella vuoassa mutta tämän on vielä parempi. Kiitos.
Mukavan helppo. Fenkoli sopi tähän hyvin, mutta tätä on helppo myös varioida.