Joulusilakat

Annoskoko: 4 3 pv 15 min

Arvio:

4.89

joulusilakat ja etikkaliemi

Joulusilakat etikkaliemessä on perinteinen resepti jouluun

Joulusilakat kuuluvat perinteiseen joulun kalapöytään. Perinteiset silakat jouluun valmistetaan pitkään etikkaliemessä liottamalla ja sitten vielä marinadissa pitkään maustamalla. Tällä tavalla silakoiden makuun saadaan pehmeyttä ja mieluista jouluista makua, kalan omaa hyvää makua kokonaan peittämättä. Tässäkin reseptissä on paljon muuntelumahdollisuuksia omien makumieltymysten mukaan. Palataan niihin hieman edempänä.

Joulusilakat sopivat hienosti joko kylmään joulun alkupalapöytään tai yhdeksi tarjottavaksi laajaan joulupöytään. Voit lukea kaikki vinkit artikkelistamme joulukaloille. Muita vastaavia silakkareseptejä ovat mm. himosilakat sekä sinappisilakat. Tässä reseptissä annosmäärä on laskettu neljälle, joka toimii jo kokonaisena pääruokana. Reseptistä riittää joulupöytään hyvin makupalat vaikkapa kahdeksallekin ruokailijalle (vajaa 100 g silakkaa per ruokailija).

Maustetut silakat jouluun valmistat inkivääri-sitruunamarinadissa

Ohjeen inkivääri-sitruunamarinadi on erittäin jouluisa ja sopii hienosti myös muuhun talviaikaan. Marinadin mausteaineksia voi vaihdella oman mielensä mukaan. Hyviä makuyhdistelmiä silakoille ovat esimerkiksi appelsiini, fenkoli, eri sipulit ja omena. Myös eri alkoholeilla saa marinadiin makua. Kokeile lisätä marinadiin hieman sherryä tai giniä. Mausteista hyviä ovat kanelitangot, fenkolinsiemenet, sinapinsiemenet, korianterinsiemenet ja tillinsiemenet.

Joulusilakoiden valmistus on aikaa viepää puuhaa, mutta aktiivinen tekoaika rajoittuu näissä 15 minuuttiin ja valmistaminen on erittäin helppoa. Silakkafileiden täytyy vain olla siinä välissä 2+1 vuorokautta maustumassa jääkaapissa parhaan makutuloksen aikaan saamiseksi. Tämän ruokalajin kohdalla kärsivällisyys palkitaan pehmeällä ja hyvin maustuneella makutuloksella!

Voit vielä helpottaa tekoa, jos löydät ruokakaupan palvelutiskistä nahatonta silakkafileetä. Saatat löytää sitä hyvinvarustettujen ruokakauppojen palvelutiskeistä. Nahallisessakaan ei ole mitään ongelmaa, joudut vain itse poistamaan nahan, mikä on helppo operaatio. Katso alta reseptivideo ohjeen seuraamisen helpottamiseksi.

Joulusilakat reseptivideo

Valmiit silakkamarinadit joulupöytään saat Kalaneuvokselta

Jos kiire pääse yllättämään, tai et halua stressata jouluruokien kokkailuista, niin hyvä vaihtoehto ovat Kalaneuvoksen valmiit silakkamarinadit, joissa nahattomat silakkafileet ovat syöntivalmiina eri makuisissa marinadeissa. Makuvaihtoehtoja eri mauilla marinoiduista silakkafileistä löytyy runsaasti hyvinvarustetuista ruokakaupoista – yleensä palvelutiskeiltä.

Suomalaiset syövät silakkaa vain noin 300 g henkeä kohden vuodessa, kun varaa syödä tätä ekologista lähiruokaa Itämeren kalakantoja vaarantamatta olisi vaikkapa kymmenkertainen määrä henkeä kohti.

Valmistusaineet

 • 600 g Kalaneuvos silakkafileitä

etikkaliemi:

 • 3,5 dl vettä
 • 1,25 dl väkiviinaetikkaa
 • 3 rkl suolaa

inkivääri-sitruunamarinadi:

 • 1 luomusitruuna
 • 4 cm pala inkivääriä
 • 3 dl vettä
 • 3,5 dl sokeria
 • 1 rkl suolaa
 • 3/4 dl väkiviinaetikkaa
 • 1 tl fenkolinsiemeniä
 • 1 tl sinapinsiemeniä

Joulusilakat ohje

 1. Kiehauta silakoiden kypsennysliemi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 2. Irrota silakoista nahka ennen etikkaliemeen laittoa. Anna silakkafileiden maustua liemessä 2 vuorokautta. Valuta etikkaliemi.
 3. Viipaloi sitruuna viipaleiksi ja siivuta inkivääri kuorineen ohuiksi siivuiksi mandoliinin avulla.
 4. Kiehauta kaikki inkivääri-sitruunamarinadin ainekset ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
 5. Lisää valutetut silakat marinadiin. Anna maustua vähintään vuorokausi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 181 g

Energia 247 kcal

Proteiini 25 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 13 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 4.1 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 116 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit