Savupippurimakrillifilee

Savupippurimakrillifilee

Kalaneuvoksen savupippurimakrillifilee on pippurilla sekä mm. etikalla, paprikalla ja sipulilla maustettu makrillifileeperhonen. Se on herkullinen sellaisenaan syötäväksi, salaatissa tai vaikkapa tahnana leivän päällä. Myös noutopöytiin se tuo hyvää vaihtelua perinteisten kalojen rinnalle. Koska savupippurimakrillifilee on ruodoton, sitä on helppo käyttää ja sitä on turvallista tarjoilla myös lapsille. Ainoastaan kalan nahka on poistettava ennen ruoan valmistusta tai tuotteen syömistä sellaisenaan.

Makrilli on rasvainen, voimakkaan makuinen merikala. Kalaneuvoksen makrillit on pyydetty Koillis-Atlantilta troolaamalla. Savupippurimakrillifilee on monikäyttöinen ja helppo tuote. Voit käyttää esimerkiksi lämminsavulohen tilalla monissa kalaruoissa. Sen täyteläinen maku yllättää sinut varmasti myönteisesti. Löydät reseptipankistamme useita savukalareseptejä. Maukkaan pääruokasalaatin saat esimerkiksi savupippurimakrillisalaatista kun taas pippurimakrillitahna on nopea leivän päälle laitettava nopea ja herkullinen levite, kun kylään tulee vaikkapa vieraita lyhyellä varoitusajalla.

Lämminsavutuotteet ovat Kalaneuvoksen tuoteryhmistä laajin ja tunnetuin. Kalaneuvoksella on savustamisesta vuosikymmenien kokemus, ja sen myötä tuloksena ovat savustettujen kalojen ylivoimainen maku ja korkea tasalaatuisuus, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme ensiluokkaisten raaka-aineiden ohella. Ei olekaan ihme, että olemme suurin kalansavustaja ja savukalojen markkinajohtaja maassamme*.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Savupippurimakrillifileen raaka-aineena käytetään makrillia

Makrilli on tonnikalan sukuinen parvikala. Sitä tavataan pääsääntöisesti Pohjois-Atlantilla ja Pohjanmerellä, mutta myös Itämerellä sitä on havaittu, joskus jopa Suomenkin vesillä yksittäisinä vierailijoina.

Kalan sukkulamaisen virtaviivainen muoto tekee siitä nopean uimarin. Koska sen selkäpuoli on metallinsinisen tumma ja vatsapuoli hopeanvärinen, makrillia syövät kalat eivät näe niitä kovin helposti.

Yleensä makrillit uivat parvissa ulapalla, jossa ne syövät eläinplanktonia ja pikkukaloja. Makrilli tulee sukukypsäksi 3-4 vuoden iässä, jolloin se on noin 30 senttimetriä pitkä.

Makrillin väriltään punertava liha on melko rasvaista ja erittäin maukasta. Varsinkin savustettuna sen maku pääsee hyvin oikeuksiinsa. Makrillin liha muistuttaa koostumukseltaan ja ravintosisällöltään tonnikalaa.

Maailmalla makrillien kalataloudellinen merkitys on suuri. Näiden hopeakylkisten pikkukalojen määrä tosin väheni Pohjanmerellä ja Britteinsaarten lähivesillä rajusti 1960-luvulla ylikalastamisen seurauksena. Makrilli on yleinen kalalaji Etelä-Euroopan rannikkokaupunkien ravintoloissa, jossa se tarjoillaan usein kokonaisena grillattuna ja sitruunaviipaleiden kera.


Ainesosat
Troolattu makrilli (Scomber scombrus, pyydetty Koillis-Atlantti FAO 27), suola, mustapippuri, paprika, sipuli, valkosipuli, sokeri, maissimaltodekstriini, happamuudensäätöaine (E330), paprikauute, etikka, savuaromi.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 1299 kJ
313 kcal
rasva / fett 25,6 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 5,9 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0,9 g
josta sokereita / varav sockerarter 0,5 g
proteiini / protein 20 g
suola / salt 1,9 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.