Uunilohi
Annoskoko: 4 45 min

Uunilohi resepti Arto Rastaalta
Uunilohi on suomalaisten suosikkikalaruoka. Ja miksipä ei olisi; uunilohi on helppo kalaruoka valmistaa ja kokemattomaltakin kotikokilta se onnistuu varmasti. Oikeastaan ainoa mahdollisuus epäonnistua tämän uunilohen valmistuksessa olisi unohtaa lohifilee uuniin liian pitkäksi aikaa.
Meillä Kalaneuvoksella on ilo tehdä yhteistyötä huippukeittiömestari Arto Rastaan kanssa, joka on tunnettu esimerkiksi Tamperelaisravintoloiden Periscope ja Dining 26 omistajana. Tässä Arton versiossa uunilohi maustetaan hunaja-sinappiseoksella. Olemme lisänneet reseptin yhteyteen videon, josta näet kaikki työvaiheet. Seuraa videota vaikkapa kännykälläsi keittiössä jos kalaruokien valmistus ei tunnu luontevalta!
Valmistusaineet
- n. 900 g Kalaneuvos kirjolohifilee tai lohifilee
- 3 rkl Dijon-sinappia siemenillä
- 2 rkl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 sitruuna
- 1 rkl suolaa
- 2 tl mustapippuria
Uunilohi ohje
- Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli, sitruunan mehu sekä lehtipersilja hunaja-sinappiseokseksi.
- Nosta kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sitruunaviipaleiden päälle ja mausta hyvin suolalla sekä mustapippurilla.
- Levitä hunaja-sinappiseos lohifileen päälle tasaisesti ja kypsennä uunilohta 150 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 247 g
Energia 401 kcal
Proteiini 41 g
Hiilihydraatit 11 g
Rasva 22 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1.5 g
Sokeri 10 g
Kolesteroli 108 mg