Uunikirjolohi kermakastikkeella
Annoskoko: 4 40 min

Valmistusaineet
- 600 g Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
- 1 rkl Original kalamaustetta
kermakastike:
- 2 dl ruokakermaa
- 2 dl vettä
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl mietoa sinappia
Uunikirjolohi kermakastikkeella ohje
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Aseta kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle Original kalamaustetta. Paista fileetä uunissa noin 20-30 minuuttia.
- Sekoita kermakastikkeen aineet kulhossa ja kaada fileen päälle, kun kala on saanut kauniin värin. Anna kermakastikkeen saostua uunissa noin 5-10 minuuttia.
- Tarjoile uunikirjolohi esimerkiksi raikkaan salaatin ja perunan tai riisin kanssa.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 250 g
Energia 321 kcal
Proteiini 31 g
Hiilihydraatit 11 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1.9 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 87 mg
Uunikirjolohi ja helppo kermakastike
Uunikirjolohi on helppo arkiruoka kotikokin keittiöön. Tämä ruoka valmistuu vaivattomasti Kalaneuvoksen ruodottomasta, C-leikatusta pakatusta kirjolohifileestä ilman tarvetta fileoinnille tai ruotojen poistamiselle. Kirjolohifilee maustetaan Kalaneuvoksen omalla Original Kalamausteella ja laitetaan uuniin kypsymään. Kypsennyksen loppuvaiheessa uunikirjolohelle valmistetaan kermakastike, joka kaadetaan fileen päälle.
Fileetä kypsennetään kastikkeen kera uunissa vielä noin 10 min. Kalafileen kypsyessä voit valmistaa kalalle lisukkeet ja koko ateria on valmis noin puolessa tunnissa! Lisukkeeksi uunikirjolohelle sopivat hyvin esimerkiksi perunasose, keitetyt perunat, keitetty riisi, lohkoperunat ja raikas salaatti. Ohjeen kermainen kastike tuo hyvin mehevyyttä ruokaan ja riittää hyvin koko aterian kastikkeeksi. Katso helppo resepti videon muodossa alta ja valmista mukana!