Uunikirjolohi
Annoskoko: 4 40 min
Uunikirjolohi kermakastikkeella
Uunikirjolohi on helppo arkiruoka kotikokin keittiöön. Tämä ruoka valmistuu vaivattomasti Kalaneuvoksen ruodottomasta, C-leikatusta pakatusta kirjolohifileestä ilman tarvetta fileoinnille tai ruotojen poistamiselle. Kirjolohifilee maustetaan Kalaneuvoksen omalla Original Kalamausteella ja laitetaan uuniin kypsymään. Kypsennyksen loppuvaiheessa uunikirjolohelle valmistetaan kermakastike, joka kaadetaan fileen päälle.
Fileetä kypsennetään kastikkeen kera uunissa vielä noin 10 min. Kalafileen kypsyessä voit valmistaa kalalle lisukkeet ja koko ateria on valmis noin puolessa tunnissa! Lisukkeeksi uunikirjolohelle sopivat hyvin esimerkiksi perunasose, keitetyt perunat, keitetty riisi, lohkoperunat ja raikas salaatti. Ohjeen kermainen kastike tuo hyvin mehevyyttä ruokaan ja riittää hyvin koko aterian kastikkeeksi. Katso helppo resepti videon muodossa alta ja valmista mukana!
Kalaneuvoksen kalamauste täydentää uunikirjolohen omaa makua
Onko kalan maustaminen sinusta toisinaan hankalaa? Kaipaatko kalalle uusia makupareja perinteisten tillin ja sitruunan lisäksi? Kalaneuvoksen Original Kalamauste on varta vasten suunniteltu etenkin punalihaisen kalan maustamiseen. Original Kalamauste korostaa kalan omaa makua ja se sopii erityisen hyvin lohen ja kirjolohen maustamiseen. Se on pikantti mausteseos, jossa maistuu paprika, pippuri, korianteri, muskotti, valkosipuli, kumina ja cayennepippuri.
Kokeile Original Kalamaustetta kokonaisen fileen maustamiseen, lohimedaljonkeihin ja vaikka lohipyöryköihin makua tuomaan. Huomaathan, että mausteseos sisältää suolaa, joten suolan lisääminen ei ruokaan ole välttämättä tarpeellista, maistamalla varmistat parhaan lopputuloksen. Kalaneuvoksen kalamaustesarjaan kuuluu myös Sitruunainen Kalamauste, joka sopii erinomaisesti vaalealihaisten kalojen kuten siian, kuhan ja ahvenen maustamiseen.
Kalaneuvoksen kirjolohifilee – käyttövalmis tuorekalatuote kotikeittiöön
Arvostatko ruoanlaitossa helppoutta ja nopeutta? Kalaneuvoksen kalatuotteilla saat loihdittua ravitsevia ja herkullisia ruokia sekä arkeen, että juhlaan. Kalaneuvoksen kalajalosteita käyttämällä sinun ei tarvitse osata fileoida tai poistaa ruotoja, sillä kalamestarimme ovat hoitaneet nämä työvaiheet puolestasi. Lisäksi Kalaneuvoksen tuotteita ruokapöytääsi valitsemalla voit olla varma, että saat ruokapöytääsi laadukasta kalaa, joka on vastuullisesti tuotettua ja jonka alkuperä on jäljittettävissä.
Kalaneuvoksen tuorekalavalikoima pitää sisällään pakattua kirjolohifileetä, sekä kalatiskiltä voit löytää tuoreita kaloja fileenä tai kokonaisina. Kalaa kannattaa syödä pari kertaa viikossa ja Kalaneuvoksen kalajalosteilla helppouden lisäksi saat helposti rakenneltua vaihtelua kalaruokiisi vuoden ympäri.
Kokeile myös muita uunikalareseptejämme: uunilohi hunajasinapilla, kokonainen lohi uunissa ja uunikala lohesta!
Valmistusaineet
- 600 g Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
- 1 rkl Original kalamaustetta
kermakastike:
- 2 dl ruokakermaa
- 2 dl vettä
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl mietoa sinappia
Uunikirjolohi ohje
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Aseta kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle Original kalamaustetta. Paista fileetä uunissa noin 20-30 minuuttia.
- Sekoita kermakastikkeen aineet kulhossa ja kaada fileen päälle, kun kala on saanut kauniin värin. Anna kermakastikkeen saostua uunissa noin 5-10 minuuttia.
- Tarjoile uunikirjolohi esimerkiksi raikkaan salaatin ja perunan tai riisin kanssa.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 250 g
Energia 321 kcal
Proteiini 31 g
Hiilihydraatit 11 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 4.7 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 87 mg
Maukas ja helppo ohje, mutta kaikkihan on tekijästä kiinni !
Kerran viikossa uunikalaa!
reseptin olen testannut hyväksi
Lisäsin tähän vielä tuore yrtit korianteri, sitruunamelissa ja sipuli varsia sekä hunajaa ja sitruunaa ?? hurjan hyvää tuli ja nopeaa sekä helppoa. Kiitos reseptistä ✌️
Tässä vinkki miten lohen saa maustettua MOLEMMILTA puolilta:
1) Laita file vuokaan nahkapuoli alaspäin.
2) Ripottele mausteet.
3) Käännä file toisinpäin, niin että nahka tulee ylöspäin!
4) Paista ensin puolet haluamastasi kokonaispaistoajasta.
5) Jos haluamasi kokonaispaistoaika on esim 20 min, ota kala uunista 10 min
paiston jälkeen. Älä sammuta uunia. Nahka (joka ei raa’asta fileestä noin vain irtoa), irtoaa nyt helposti haarukkaa tai paria apuna käyttäen.
6) Mausta nyt nahan alta paljastunut liha samalla tavoin kuin maustoit ensimmäisen puolen kohdassa 2.
7) Laita kala takaisin uuniin ja paista vielä toiset 10 min.
Hyvää tuli
Helppo ja nopea ja kaiken lisäksi herkullista
Oiva resepti. Herkullista ruokaa lohesta. Valmis kalamauste hyvä juttu.
Maistui,bataatti/peruna paistoksen kans.