Uunikirjolohi kermakastikkeella

Annoskoko: 4 40 min

Uunikirjolohi

Valmistusaineet

kermakastike:

  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl mietoa sinappia

Uunikirjolohi kermakastikkeella ohje

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Aseta kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle Original kalamaustetta. Paista fileetä uunissa noin 20-30 minuuttia.
  3. Sekoita kermakastikkeen aineet kulhossa ja kaada fileen päälle, kun kala on saanut kauniin värin. Anna kermakastikkeen saostua uunissa noin 5-10 minuuttia.
  4. Tarjoile uunikirjolohi esimerkiksi raikkaan salaatin ja perunan tai riisin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 250 g

Energia 321 kcal

Proteiini 31 g

Hiilihydraatit 11 g

Rasva 17 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 1.9 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 87 mg

Uunikirjolohi ja helppo kermakastike

Uunikirjolohi on helppo arkiruoka kotikokin keittiöön. Tämä ruoka valmistuu vaivattomasti Kalaneuvoksen ruodottomasta, C-leikatusta pakatusta kirjolohifileestä ilman tarvetta fileoinnille tai ruotojen poistamiselle. Kirjolohifilee maustetaan Kalaneuvoksen omalla Original Kalamausteella ja laitetaan uuniin kypsymään. Kypsennyksen loppuvaiheessa uunikirjolohelle valmistetaan kermakastike, joka kaadetaan fileen päälle.

Fileetä kypsennetään kastikkeen kera uunissa vielä noin 10 min. Kalafileen kypsyessä voit valmistaa kalalle lisukkeet ja koko ateria on valmis noin puolessa tunnissa! Lisukkeeksi uunikirjolohelle sopivat hyvin esimerkiksi perunasose, keitetyt perunat, keitetty riisi, lohkoperunat ja raikas salaatti. Ohjeen kermainen kastike tuo hyvin mehevyyttä ruokaan ja riittää hyvin koko aterian kastikkeeksi. Katso helppo resepti videon muodossa alta ja valmista mukana!

Uunikirjolohi reseptivideo