Silakkaburgerit

Annoskoko: 6-8 burgeria per massa 1 h

Silakkaburgerit

Valmistusaineet

murekemassa:

  • 600 g Kalaneuvos silakkafileitä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoa
  • 1 dl kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua valkopippuria

burgerpihvit thaimaalaisittain:

  • 1/2 annos murekemassaa
  • 1 rkl sweet & chili -kastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1/2 tl kalakastiketta

paistamiseen:

  • 2 rkl öljyä

lisäksi:

  • 1 patonki
  • 100 g kurkkua
  • 25 g salaattia
  • 4 rkl avokadodippiä
  • (chiliä, tuoretta korianteria)

burgerpihvit italialaisittain:

  • 1/2 annos murekemassaa
  • 50 g parmesanjuustoa
  • 1/2 sipuli
  • 15 lehteä tuoretta basilikaa
  • 2 rkl sitruunanmehua

paistamiseen:

  • 2 rkl öljyä

lisäksi:

  • 4 sämpylää
  • 4 rkl valmista pestoa
  • 50 g salaattia
  • 2 tomaattia

juuresranskalaiset:

  • 800 g juureksia, esim. lanttua, juuriselleriä ja porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

avokadodippi:

  • 2 avokadoa
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Silakkaburgerit ohje

  1. Laita murekemassan ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi. Jaa massa 2 kulhoon.
  2. Mausta thaimaalaisittain sävytettyjen burgereiden massa sweet & chili -kastikkeella, hienonnetulla valkosipulilla sekä silputulla korianterilla ja kalakastikkeella.
  3. Lisää toiseen massaan parmesania raastettuna, hienonnettu sipuli ja basilikan lehdet sekä sitruunanmehu.
  4. Tee molemmista massoista 6-8 pihviä ja paista öljytyllä lettu- tai paistinpannulla muutama minuutti. Voit paistaa pihvit myös uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa 20 minuuttia.
  5. Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha. Hienonna valkosipuli. Soseuta avokadot haarukalla ja lisää muut ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
  6. Kokoa sweet & chiliburgerit katkaisemalla patonki 4 osaan. Halkaise palat ja täytä kalapihveillä, kurkkusiivuilla, salaatilla sekä lusikallisella avokadotippiä. Jos haluat lisäpotkua, lisää chiliä pilkottuna sekä korianterisilppua.
  7. Täytä silakkaburgerit italialaisittain laittamalla kalapihvit, pestokastikelusikalliset, salaattia sekä tomaattisiivuja halkaistun sämpylän väliin.

Tarjoa burgereiden lisukkeena juuresranskalaisia:

  1. Kuori ja suikaloi juurekset noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Laita kasvikset kulhoon ja kaada perään loraus öljyä. Pyörittele kasviksia öljyssä ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hiukan suolaa.
  2. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa avokadodipin kera.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 75 g

Energia 121 kcal

Proteiini 10 g

Hiilihydraatit 6 g

Rasva 6 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 0.1 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 83 mg

Silakkaburgerit maistuvat monena eri versiona

Silakkaburgerit ovat moderni tapa valmistaa silakasta ruokaa. Tässä reseptissä silakkaburgerit valmistetaan thaimaalaisittain ja italialaisittain, eli kahtena eri versiona. Silakkaburgereissa kaloista jauhetaan tasainen massa tehosekoittimella. Tämä valmistusmenetelmä on varmasti monille tuttu haukipullista tai haukipihveistä.

Kalamureke onkin oiva valmistustapa sellaisille kalalajeille, joiden ruodot on hankala poistaa tai jotka sisältävä paljon pieniä ruotoja. Tässä reseptissä eivät ruodot haittaa ja silakat voi käyttää tähän ruokaan nahkoineen päivineen.

Silakkaburgereiden seuraksi valmistetaan tällä kertaa juuresranskalaiset ja purilaisten seuraksi tarjotaan patonkia tai sämpylöitä sekä tuoreita kasviksia. Kastikkeeksi sopii raikas avokadodippi. Thaimaan makujen ystävän silakkaburgerit maustetaan sweet chilikastikkeella, valkosipulilla, korianterilla sekä kalakastikkeella. Thaimaalaiseen silakkaburgerin väliin sopii hyvin lisukkeeksi raikas kurkku sekä salaatti.

Italialaisen keittiön ystävän silakkaburgereissa maistuu aito Italia! Murekemassaan sekoitetaan parmesanjuustoa, tuoretta basilikaa sekä sitruunaa. Italialaisten silakkaburgereiden väliin sopii erityisen hyvin pestokastike, tuore tomaatti ja salaatti. Katso reseptivideo alta ja valitse suosikkiversiosi tai valmista molemmat kalaburgerit!