Kalamureke

Annoskoko: 6 1 h 30 min

Arvio:

4.5

kalamureke - kalaterriini

Kalamureke on tyylikäs ruoka arkeen tai juhlaan

Kalamureke on hienostunut ja tyylikäs ruoka, joka sopii osaksi vaikkapa modernia joulumenuta. Ei kannata pelästyä ruoan tyylikästä ulkonäköä, resepti on helppo valmistaa ja hieno ruoka onnistuu kotikeittiössä ongelmitta. Murekkeen kypsentämisessä kestää hetki, eli ihan pikaruokaa kalamureke ei ole.

Ruokalajin voi kuitenkin valmistaa vaikkapa viikonlopppuna ja syödä siitä useamman kerran jääkapin kautta; tämä resepti riittää kuuteen annokseen. Katso alta reseptivideo ja valmista oma versiosi ohjettamme seuraillen!

Kalamureke ja kalaterriini reseptivideo

Kalaterriinin saat tarjolle jäähdyttämällä ruuan ennen tarjoilua

Vesihauteessa kypsentämisen ansiosta tällä reseptillä valmistat myös kalaterriinin. Veden yläreuna ala-astiassa kannattaa ulottaa lähelle murekemassan yläreunaa tai vähintään sen puoliväliin. Vesihauteen vesi kannattaa kiehauttaa valmiiksi. Kelmu vuoan sisällä varmistaa kypsän murekkeen kauniin irtoamisen vuuasta.

Jos tarjoilet ruuan suoraan uunilämpimänä on kyseessä kalamureke ja jos jäähdytät ruuan kylmäksi jääkaapissa vaikkapa yön yli, niin saat aikaiseksi kalaterriinin. Ruokasanastotietoutena; pateen erona terriinin on se, että siinä käytetään yleensä silavaa (possua) ja pateessa voi olla myös taikinakuori. Kalapatee on siis harvinaisempi ja yleensä puhutaan kalaterriinistä.

Mureketaikinaan saa lisää makua freesaamalla joukkoon fenkolia, sipulia tai valkosipulia. Voit lisätä näitä makuja tai muita mausteita taikinaan oman makusi mukaan. Juhlallisen version murekkeesta tai terriinistä saat koristelemalla valmiin ruuan kapriksilla, sitruunaviipaleilla ja yrteillä (esimerkiksi ruohosipulilla) reseptikuvan mukaisesti.

Haukimureke, kuhamure, lohimureke…voit käyttää monia eri kaloja!

Kalamurekkeen hyvänä puolena on se, että siinä voi käyttää kalana monia eri kalafileitä. Kalaksi sopii erinomaisesti esimerkiksi kirjolohifilee, lohifilee, kuhafilee tai haukifilee. Voit ostaa kalafileen (tai fileepalan) joko valmiiksi ruodittuna – esimerkiksi kirjolohifileen C- tai D-leikattuna, tai hoitaa ruodonpoiston itse. Jos haluat varmistua täydestä ruodottomuudesta, niin painele kalamassa valmistuksen aikana siivilän läpi.

Voit myös käyttää murekkeeseen sekaisin sekä vaaleaa että punalihaista kalaa mielenkiintoisen ulkonäön aikaansaamiseksi. Kokeile sekaisin vaikkapa kuhaa ja kirjolohta. Annoksen saa koristeltua tyylikkääksi sitruunaviipaleilla, kapriksilla, kirjolohen mädillä ja valitsemillasi yrteillä.

Tarjoile mureke tai terriini sellaisenaan tai nauti esimerkiksi leivän päällä siivutettuna. Kalamurekkeelle on monenlaisia eri käyttötapoja. Sovella halusi mukaan ja nauti!

Valmistusaineet

  • 400 g Kalaneuvos kalafileetä ruodittuna
  • 1/2 fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/8 tl cayannepippuria
  • 4 dl kuohukermaa

koristeeksi:

  • kapriksia
  • sitruunaviipaleita
  • yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia)

Kalamureke ohje

  1. Hienonna sipuli ja fenkoli. Kuullota rasvassa pannulla. Jäähdytä. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella hyvin hienoksi. Painele seos siivilän läpi, jos haluat olla varma, että kalamassaan ei jää ruotoja.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi. Keitä vesihauteen vesi kiehuvaksi kattilassa.
  4. Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Paista 175 asteisessa vesihauteessa n. 1 h ajan.
  5. Kumoa mureke tarjoiluastiaan ja koristele kapriksilla, sitruunalla ja yrteillä. Jos haluat tarjota kalaterriinin, niin jäähdytä ruoka jääkaapissa ennen tarjoilua.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 182 g

Energia 393 kcal

Proteiini 17 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 32 g

Tyydyttynyt rasva 18 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 2.2 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 158 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kommentit