Kalamureke

Annoskoko: 6 1 h 30 min

Arvio:

5

kalamureke - kalaterriini

Kalamureke on tyylikäs ruoka arkeen tai juhlaan

Kalamureke on hienostunut ja tyylikäs ruoka, joka sopii osaksi vaikkapa modernia joulumenuta. Ei kannata pelästyä ruoan tyylikästä ulkonäköä, resepti on helppo valmistaa ja hieno ruoka onnistuu kotikeittiössä ongelmitta. Murekkeen kypsentämisessä kestää hetki, eli ihan pikaruokaa kalamureke ei ole. Ruokalajin voi kuitenkin valmistaa vaikkapa viikonlopppuna ja syödä siitä useamman kerran jääkapin kautta; tämä resepti riittää kuuteen annokseen. Joten ei muuta kuin rohkeasti kokkailemaan!

Kalaterriinin saat tarjolle jäähdyttämällä ruuan ennen tarjoilua

Vesihauteessa kypsentämisen ansiosta tällä reseptillä valmistat myös kalaterriinin. Veden yläreuna ala-astiassa kannattaa ulottaa lähelle murekemassan yläreunaa tai vähintään sen puoliväliin. Vesihauteen vesi kannattaa kiehauttaa valmiiksi. Kelmu vuoan sisällä varmistaa kypsän murekkeen kauniin irtoamisen vuuasta. Jos tarjoilet ruuan suoraan uunilämpimänä on kyseessä kalamureke ja jos jäähdytät ruuan kylmäksi jääkaapissa vaikkapa yön yli, niin saat aikaiseksi kalaterriinin. Ruokasanastotietoutena; pateen erona terriinin on se, että siinä käytetään yleensä silavaa (possua) ja pateessa voi olla myös taikinakuori. Kalapatee on siis harvinaisempi ja yleensä puhutaan kalaterriinistä.

Mureketaikinaan saa lisää makua freesaamalla joukkoon fenkolia, sipulia tai valkosipulia. Voit lisätä näitä makuja tai muita mausteita taikinaan oman makusi mukaan. Juhlallisen version murekkeesta tai terriinistä saat koristelemalla valmiin ruuan kapriksilla, sitruunaviipaleilla ja yrteillä (esimerkiksi ruohosipulilla) reseptikuvan mukaisesti.

Haukimureke, kuhamure, lohimureke…voit käyttää monia eri kaloja!

Kalamurekkeen hyvänä puolena on se, että siinä voi käyttää kalana monia eri kalafileitä. Kalaksi sopii erinomaisesti esimerkiksi kirjolohifilee, lohifilee, kuhafilee tai haukifilee. Voit ostaa kalafileen (tai fileepalan) joko valmiiksi ruodittuna – esimerkiksi kirjolohifileen C- tai D-leikattuna, tai hoitaa ruodonpoiston itse. Jos haluat varmistua täydestä ruodottomuudesta, niin painele kalamassa valmistuksen aikana siivilän läpi. Voit myös käyttää murekkeeseen sekaisin sekä vaaleaa että pu

Valmistusaineet

  • 400 g Kalaneuvos kalafileetä ruodittuna
  • 1/2 fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/8 tl cayannepippuria
  • 4 dl kuohukermaa

koristeeksi: kapriksia, sitruunaviipaleita ja yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia)

Kalamureke ohje

  1. Hienonna sipuli ja fenkoli. Kuullota rasvassa pannulla. Jäähdytä. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Poista kalasta isot ruodot. Jauha kala monitoimikoneella hyvin hienoksi. Painele seos siivilän läpi, jos haluat olla varma, että kalamassaan ei jää ruotoja.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi. Keitä vesihauteen vesi kiehuvaksi kattilassa.
  4. Vuoraa pitkänomainen vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Paista 175 asteisessa vesihauteessa n. 1 h ajan.
  5. Kumoa mureke tarjoiluastiaan ja koristele kapriksilla, sitruunalla ja yrteillä.

Jos haluat tarjota kalaterriinin, niin jäähdytä ruoka jääkaapissa ennen tarjoilua.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 182 g

Energia 393 kcal

Proteiini 17 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 32 g

Tyydyttynyt rasva 18 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 2.2 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 158 mg

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *