Savulohipaistos

Annoskoko: 4 1 h 30 min

Arvio:

5

Savulohilaatikko

Savulohipaistos fenkolin kera on maistuva uuniruoka

Savulohipaistos haastaa perinteiset kalalaatikot. Erilaiset paistokset ja laatikkoruuat pitävät pintansa vuodesta toiseen ja ovat suosittuja arkiruokia, joista pitävät useimmiten koko perhe. Suosituimpia ovat perinteiset ja helpot laatikkoruuat, kuten lohikiusaus sekä lohilaatikko.

Savulohipaistos saa aromaattisen säväyksen fenkolista. Fenkoli on lakritsainen, makean anismainen ja mausteinen, jonka maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa erilaisten kalaruokien kanssa. Fenkolin voimakas maku mietonee kypsennettäessä, joten se ei ole liian hallitseva ja syrjäytä liikaa muita makuja.

Valmistusaineet

  • 250 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 700 g (noin 12 kpl) pieniä jauhoisia perunoita
  • 1 fenkoli
  • 3 isoa salottisipulia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • 3,3 dl kerma
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Savulohipaistos ohje

  1. Kuori perunat ja sipulit. Siivuta perunat, fenkoli ja sipulit ohuiksi siivuiksi.
  2. Lohko Kalaneuvos lämminsavukirjolohi kookkaiksi paloiksi.
  3. Voitele uunivuoka. Asettele uunivuokaan kerroksittain perunaa, fenkolia, sipulia ja lohta.
  4. Ripottele kerrosten väliin hienonnettua tilliä.
  5. Sekoita kerma ja kasvisliemi keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Kaada uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa ensin folion alla 40 minuuttia.
  7. Poista sen jälkeen folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniiksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 427 g

Energia 374 kcal

Proteiini 20 g

Hiilihydraatit 32 g

Rasva 18 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 5.2 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 37 mg