Parmesaanipaneroitu kuha

Annoskoko: 4 1 h

Parmesaanipaneroitu kuha

Parmesaanipaneroitu kuha – nopea herkku

Parmesaanipaneroitu kuha on mahtavan maukas kalaherkku, joka on helppo ja nopea valmistaa koko perheelle. Tässä reseptissä kuhafilee saa herkullisen sekä rapean kuorrutteen paistamalla ne pannulla. Parmesaani tuo ihanaa suolaisuutta ja aromikasta makua melko miedonmakuiseen kalaan. Parmesan on vahvasti osa italialaista keittiötä ja sopii hyvinkin monenlaiseen ruuanlaittoon ja erityisesti mausteiseen panerointiin.

Parmesaanipaneroitu kuha on yksinkertainen valmistaa. Panerointi aloitetaan leikkaamalla kuhafileet kolmeen osaan. Tämän jälkeen ne pyöritellään vehnäjauhoissa sekä rikotuissa kananmunissa ja lopuksi korppujauho-parmesaaniseoksessa. Jauhotuksen jälkeen ne paistetaan kauniin kullanruskeiksi ja nautitaan vaikkapa ruohosipulilla maustetun perunamuusin kera. Myös salaatin kanssa tämä maistuu loistavasti.

Tämän ruuan voi valmistaa myös muistakin vaaleista kaloista, jos kuhaa ei ole saatavilla. Voit korvata kuhan myös siialla, joka on maultaan myös erittäin täyteläinen. Siika on tunnettu herkullisesta maustaan ja sillä on vaaleanpunainen liha. Tämän voi tehdä myös ahvenesta. Ahvenen liha on kiinteää ja vaaleaa. Se on vähärasvainen kala verrattuna esimerkiksi loheen ja se sopii hyvin kevyeen ruokavalioon.

Kokeile myös muita herkullisia reseptejämme kuhasta. Maukkaita ovat esimerkiksi syksyllä ja alkutalvesta lämmittävä kuhakeitto, illanistujaisiin sopiva fish&chips ja juhlallisempi paistettu kuha pannulla.

Kuha on ruokapöydän herkku

Kuha on suomalaisissa ruokapöydissä tuttu arvokala. Se on lämpimien sisävesien kala, jota tänä päivänä tavataan Suomessa kuitenkin enemmän Itämeressä. Kalaneuvoksen kuha pyydetään Vaasan merialueelta ja Turun saaristosta ja sen kysyntä on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa. Parhaiten kuha sopii fileiden valmistamiseen, sillä se on suurikokoinen ja sen ruodot on helppo poistaa.

Kuhan maku ei ole kalalajiemme voimakkaimmasta päästä, mutta kuhan hienostunutta aromia arvostetaan Suomessa. Parhaat kuhafileet saat valmistamalla sen mahdollisimman nopeasti hankkimisen jälkeen. Kalan pidempi säilyttäminen väärässä lämpötilassa lisää listeriabakteerin riskiä.

Kuha on kilohinnaltaan arvokkaimpia kalojamme. Se on silti erittäin suosittu tuote kalatiskillä, joka kertoo hyvin sen arvostuksesta. Se sopiikin myös juhlaherkuksi, kun haluat kokata jotakin tavallista parempaa ja näin osoittaa tilanteen erityisyyden. Sen saatavuus on parhaimmillaan isänpäivän tienoilla, ja erityisesti monissa syksyn juhlissa syödään kuhaa.

Valmistusaineet

  • 800 g ruodotonta kuhafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 1/2 dl (noin 80 g) raastettua parmesaania
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 25 g voita

Koristeeksi: sitruunasiivuja

Parmesaanipaneroitu kuha ohje

  1. Leikkaa kuhafileet kolmeen osaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Mittaa lautaselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.
  3. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
  4. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhossa, tämän jälkeen kananmunassa ja viimeisenä korppujauho-parmesaaniseoksessa.
  5. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista paneroidut kalapalat pannulla kauniin kullan ruskeiksi.
  6. Koristele sitruunaviipaleilla ja tarjoa ruohosipulilla maustetun perunamuusin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 309

Energia 540 kcal

Proteiini 52 g

Hiilihydraatit 34 g

Rasva 22 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 5.6 g

Sokeri g

Kolesteroli 284 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *