Parmesaanipaneroitu kuha
Annoskoko: 4 1 h

Parmesaanipaneroitu kuha – nopea herkku
Parmesaanipaneroitu kuha on mahtavan maukas kalaherkku, joka on helppo ja nopea valmistaa koko perheelle. Tässä reseptissä kuhafilee saa herkullisen sekä rapean kuorrutteen paistamalla ne pannulla. Parmesaani tuo ihanaa suolaisuutta ja aromikasta makua melko miedonmakuiseen kalaan. Parmesan on vahvasti osa italialaista keittiötä ja sopii hyvinkin monenlaiseen ruuanlaittoon ja erityisesti mausteiseen panerointiin.
Valmistusaineet
- 800 g ruodotonta kuhafileetä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 2 1/2 dl (noin 80 g) raastettua parmesaania
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 25 g voita
Koristeeksi: sitruunasiivuja
Parmesaanipaneroitu kuha ohje
- Leikkaa kuhafileet kolmeen osaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Mittaa lautaselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.
- Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
- Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhossa, tämän jälkeen kananmunassa ja viimeisenä korppujauho-parmesaaniseoksessa.
- Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista paneroidut kalapalat pannulla kauniin kullan ruskeiksi.
- Koristele sitruunaviipaleilla ja tarjoa ruohosipulilla maustetun perunamuusin kanssa.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 309
Energia 540 kcal
Proteiini 52 g
Hiilihydraatit 34 g
Rasva 22 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 5.6 g
Sokeri g
Kolesteroli 284 mg