Mätisipsit
Annoskoko: Cocktailpalat 4 hengelle 30 min

Mätisipsit maistuvat alkupalaksi tai naposteltavaksi
Mätisipsit ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Suolaisten maalaissipsien yhdistäminen suurirakeisen, oranssinpunaisen Kalaneuvoksen kirjolohen mädin kanssa ei ehkä juolahda heti ensimmäisenä mieleen mädin tarjoilutapaa pohdittaessa, mutta yhdistelmä toimii varsin moitteettomasti. Laakealla, koristeellisella tarjoiluastialla tarjottuna komeat mätisipsit erottuvat edukseen juhlapöydässä ja sipsejä tuleekin napsittua helposti yksi jos toinenkin.
Jännittävältä kuulostava yhdistelmä on myös varma valinta alkupalana tarjottavaksi, sillä tässä helpossa reseptissä on lähes mahdotonta epäonnistua. Näin ollen myös innokkaat perheen pienimmät voivat auttaa helpon alkupalan valmistamisessa. Ja mikä parasta; kädenkäänteessä valmistuvat mätisipsit sopivat tarjottavaksi lyhyenkin varoitusajan vieraille.
Voit muokata reseptiä oman mielesi mukaan, esimerkiksi käyttäen valmiiksi maustettuja maalaissipsejä, suomalaisten makuun istuvia ruissipsejä tai maustamalla ranskankerman itsellesi mieleisillä mausteilla. Mikäli suurirakeinen kirjolohen mäti ei ole suosikkisi, voit sen korvata mätisipseissä myös Kalaneuvoksen siian mädillä tai muikun mädillä. Vinkki: Mätisipsit sopivat loistavasti esimerkiksi uudenvuoden menun osaksi.
Valmistusaineet
- 250 g Kalaneuvos kirjolohenmätiä
- 200 g maalaisperunalastuja
- 150 g ranskankermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 tl mustapippuria
Mätisipsit ohje
- Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunan raastettu kuori.
- Suikaloi kevätsipulin varret ohuiksi.
- Levitä perunalastut laakealle tarjoiluvadille ja annostele lastuille ensin ranskankerma ja sitten mäti.
- Ripottele päälle suikaloitu kevätsipuli ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa heti.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 151 g
Energia 458 kcal
Proteiini 16 g
Hiilihydraatit 26 g
Rasva 28 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0.4 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 276 mg