Lohisilakat

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Lohisilakat

Lohisilakat – juhlava kalaruoka silakoista ja kylmäsavukirjolohesta

Lohisilakat kuulostaa ensialkuun varmasti erikoiselta ruoalta, mutta ei kannata annoksen nimen hämätä. Silakat ansaitsisivat päästä suomalaisten ruokalautasille nykyistä useammin; milloin sinä valmistit viimeksi ruokaa silakoista? Kerro se meille vaikkapa reseptin arvostelukommentissa alla! Luonnonvarakeskuksen mukaan silakan käyttö voitaisiin kymmenkertaistaa ja sen käyttö ruokakalana on suorastaan ekoteko Itämerta kohtaan. Voimme ylpeänä Kalaneuvoksella todeta, että saimme 2018 syksyllä ensimmäisenä toimijana Suomessa MSC-sertifioinnin Suomen merialueilta kalastetulle silakalle.

Tunnetuin silakkaruoka lienee paistetut silakkapihvit ja perunamuusi. Toki silakasta valmistuu perunan kanssa myös helppo ja herkullinen silakkalaatikko. Erilaiset kylmät marinoidut silakat kuuluvat perinteiseen joulupöytään siinä missä kinkku ja rosolli. Kesällä silakka kypsentyy herkulliseksi grillissä tai savustimessa muikun tapaan. Tässä reseptissä silakkapihvit täytetään kylmäsavukirjolohifileesiivuilla ja ne haudutetaan maukkaiksi viini-smetanakastikkeessa. Tuloksena on juhlava kalaruoka, jota voisi tarjoilla hienommissakin juhlissa!

Valmistusaineet

Lohisilakat ohje

  1. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla.
  2. Laita lohiviipaleet ja tillisilppua fileiden väliin.
  3. Pyöräytä silakkapihvit ruisjauhoissa ja ruskista voissa pannulla molemmilta puolilta.
  4. Lisää pannulle viini ja smetana, mausta tarvittaessa.
  5. Hauduta silakkapihvit kypsiksi.
  6. Tarjoile uuniperunoiden, porkkanasuikaleiden ja punajuuren kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 280 g

Energia 564 kcal

Proteiini 27 g

Hiilihydraatit 11 g

Rasva 41 g

Tyydyttynyt rasva 21 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 0.4 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 179 mg