Lohikiusaus

Annoskoko: 4 1 h 20 min

Lohikiusaus

Valmistusaineet

  • 2 keltasipulia
  • 1 rkl voita
  • 300 g nahatonta Kalaneuvos lohifileetä
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1 kg perunasuikaleita (pakaste)
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1/2 tl valkopippuria

Lohikiusaus ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla voissa pehmeäksi.
  3. Paloittele lohi ja mausta ripauksella suolaa.
  4. Levitä voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, tilliä ja lohta.
  5. Sekoita kerman joukkoon suola, sinappi ja pippuri. Kaada kermaseos vuokaan.
  6. Paista lohikiusausta 200 asteisessa uunissa tunti.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 461 g

Energia 649 kcal

Proteiini 22 g

Hiilihydraatit 45 g

Rasva 40 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 0.8 g

Sokeri 7 g

Kolesteroli 61 mg

Lohikiusaus – mieltä lämmittävä resepti uunissa

Lohikiusaus on arjen tai viikonlopun lämmittävää kotiruokaa, josta saa hyvän mielen lisäksi monipuolisesti proteiinia, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja. Voit valmistaa kiusauksen joko lohesta tai kirjolohesta, eli samalla reseptillä valmistuu joko kirjolohikiusaus tai lohikiusaus. Tällä aterialla pärjää raskaammissakin arjen askareissa, mutta se on myös terveelinen valinta perusruoaksi arjen ruokakiertoon. Katso reseptivideo alta lohikiusauksen valmistuksesta ja kokkaa videon ohjeen mukaan itse helposti perässä!

Lohikiusaus reseptivideo