Kylmäsavukirjolohirullat
Annoskoko: n. 12 suupalaa 1 h 50 min

Kylmäsavukirjolohirullat ovat näyttävä alkupala juhlapöytään
Kylmäsavukirjolohirullat on perinteinen ruoka etenkin joulun kalapöytään. Yksinkertainen on kaunista – niin on asian laita myös näiden kylmäsavukirjolohirullien kohdalla. Kun käyttää laadukkaita raaka-aineita, ei turhia mausteita ja kikkailuja ruoanlaitossa välttämättä kaivata.
Näihin maukkaisiin alkupaloihin tarvitset vain kolme raaka-ainetta; kylmäsavukirjolohta, tuorejuustoa sekä ruisleipää. Älä suotta anna kylmäsavukirjolohirullien kierteisen ulkomuodon hämätä. Näiden herkkupalojen valmistus on yllättävän helppoa – valmistuksen salaisuus on tuorekelmu ja pakastin.
Tämän ruoan voit esivalmistella jo juhlia edeltävänä päivänä ja laittaa tarjolle vasta juuri ennen vieraiden saapumista. Jos siis ajattelit tarjoilla näitä lohirullia esimerkiksi joulun pyhinä vieraille, niin voit valmistaa nämä lohirullat jo etukäteen. Katso reseptivideo valmistuksesta alta!
Valmistusaineet
- 300 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavukirjolohifileesiivuja
- 1 prk pippuri- tai ruohosipulituorejuustoa
Kylmäsavukirjolohirullat ohje
- Aseta tuorekelmu leikkuulaudalle.
- Aseta kylmäsavukirjolohisiivut vieri viereen leikkuulaudalle tasaiseksi suorakaiteen malliseksi matoksi.
- Levitä tuorejuusto kirjolohilevylle.
- Rullaa levy tiukaksi pituussuunnassa, käytä apuna alla olevaa kelmua.
- Laita rulla pakastimeen noin puoleksitoista tunniksi.
- Leikkaa terävällä veitsellä annospaloja rullasta kun täyte on kohmettunut. Tarjoile palat esimerkiksi ruisleivän päällä.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 63 g
Energia 143 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatit 9 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0.5 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 16 mg