Kalapata
Annoskoko: 4 1 h

Kalapata valmistuu kahdesta kalasta
Talven kylmät illat kaipaavat lämmintä ja lohdullista ruokaa, ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin herkullinen kalapata. Tämä ruoka yhdistää tuoreen kalan hienovaraiset aromit ja mausteisen liemen. Ihanaa kirpeyttä ja raikkautta tuo aromaattinen, hieman aniksen makuinen fenkoli. Kalapata on herkullinen ja monipuolinen ruokalaji, joka valmistetaan yleensä erilaisista kaloista, kasviksista, ja mausteista hauduttamalla.
Valmistusaineet
- 300 g kirjolohta tai lohta
- 300 g kuhaa
- 1 tl suolaa
- 2 keltasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 fenkoli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tlk (a 240 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 150 g pieniä mustia kalamataoliiveja
- 1 1/2 tl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
Lisäksi:
- basmatiriisiä
Kalapata ohje
- Kuutioi lohi ja kuha paloiksi. Suolaa kalapalat ja anna maustua sen aikaa, kun valmistat padan kastikkeen.
- Viipaloi kuoritut keltasipulit, valkosipulinkynnet ja fenkoli. Kuullota sipuleita ja fenkolia padassa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki.
- Lisää pataan kirsikkatomaatit, valkoviini, vesi ja valutetut oliivit. Voit korvata valkoviinin myös vedellä ja teelusikallisella valkoviinietikkaa. Mausta ruokosokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
- Nosta kalapalat kastikkeen joukkoon ja sammuta lieden lämpö. Anna kalapalojen hautua kypsäksi jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele pata hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa kalapata tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 435
Energia 354 kcal
Proteiini 30 g
Hiilihydraatit 9 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 14.8 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 101 mg