Kuhatacot
Annoskoko: 4 45 min
kUHATACOT – pikaruokaa parhaimmillaan
Kuhatacoilla saat mukavaa vaihtelua rentoon ja huolettomaan syömiseen. Jos perus liha- ja kanatacot alkavat kyllästyttämään, voit tehdä niitä yhtä hyvin kalasta. Ihanan raikas sekä värikäs resepti tuo jotain uutta meksikolaishenkiseen illanistujaispöytään.
Kuhatacot ovat äärimmäisen helppoja ja nopeita valmistaa, sillä resepti ei sisällä montaakaan ainesosaa. Esivalmisteluiden aikaa vievin osa on punakaalin pikkelöinti, mutta sekin valmistuu sen aikana, kun pilkot muita ainesosia. Täytteiden pilkkomisen jälkeen paloiteltu kuha paistetaan pannulla kypsäksi ja kaikki ainekset kootaan pienten tacojen eli maissitortillojen päälle. Jokainen voi koota oman taconsa ja nämä ihanat pienet tacot voidaan syödä rennosti käsin. Tacot tulee nauttia heti!
Huomioi, että tacot voidaan tehdä hyvin kaikista vaaleista kaloista niiden saatavuuden mukaan, jos juuri kuhaa ei ole saatavilla.
Kuha on ruokapöydän herkku
Kuha on suomalaisissa ruokapöydissä tuttu arvokala. Se on lämpimien sisävesien kala, jota tänä päivänä tavataan Suomessa kuitenkin enemmän Itämeressä. Kalaneuvoksen kuha pyydetään Vaasan merialueelta ja Turun saaristosta ja sen kysyntä on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa. Parhaiten kuha sopii fileiden valmistamiseen, sillä se on suurikokoinen ja sen ruodot on helppo poistaa.
Kuhan maku ei ole kalalajiemme voimakkaimmasta päästä, mutta kuhan hienostunutta aromia arvostetaan Suomessa. Parhaat kuhafileet saat valmistamalla sen mahdollisimman nopeasti hankkimisen jälkeen. Kalan pidempi säilyttäminen väärässä lämpötilassa lisää listeriabakteerin riskiä.
Kuha on kilohinnaltaan arvokkaimpia kalojamme. Se on silti erittäin suosittu tuote kalatiskillä, joka kertoo hyvin sen arvostuksesta. Se sopiikin myös juhlaherkuksi, kun haluat kokata jotakin tavallista parempaa ja näin osoittaa tilanteen erityisyyden. Sen saatavuus on parhaimmillaan isänpäivän tienoilla, ja erityisesti monissa syksyn juhlissa syödään kuhaa.
Valmistusaineet
- 600 g kuhafileetä
- 8 kpl pieniä tortillalettuja
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/4 tl cayennepippuria
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä paistamiseen
Pikapikkelöity punakaali:
- 400 g punakaalia
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- 200 g ranskankermaa
- 1 avokado
- 1 persimon
- 1 oranssi chili
- 1 ruukku korianteria
Kuhatacot ohje
- Aloita valmistamalla punakaali. Suikaloi punakaali ohuelti. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja suola.
- Kaada pikkelöintiliemi kuumana punakaalin päälle. Anna maustua muiden valmisteluiden ajan.
- Hienonna kaikki täytteet. Kuutioi avokado ja persimon. Viipaloi chili ja hienonna korianteri. Leikkaa lime lohkoiksi.
- Paloittele kuhafilee ja mausta suolalla, juustokuminalla, cayennepippurilla ja mustapippurilla.
- Paista kuha oliiviöljyssä. Lämmitä tortillaletut ja kasaa reilusti täytteitä tortillojen päälle.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 634
Energia 799 kcal
Proteiini 38 g
Hiilihydraatit 100 g
Rasva 24 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 6 g
Sokeri 44 g
Kolesteroli 141 mg