Kalapata

Annoskoko: 4 1 h

Kalapata

Kalapata valmistuu kahdesta kalasta

Talven kylmät illat kaipaavat lämmintä ja lohdullista ruokaa, ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin herkullinen kalapata. Tämä ruoka yhdistää tuoreen kalan hienovaraiset aromit ja mausteisen liemen. Ihanaa kirpeyttä ja raikkautta tuo aromaattinen, hieman aniksen makuinen fenkoli. Kalapata on herkullinen ja monipuolinen ruokalaji, joka valmistetaan yleensä erilaisista kaloista, kasviksista, ja mausteista hauduttamalla.

Kalapadan pääraaka-aineena on tietysti tuore kala. Tässä reseptissä on käytetty kahta kalaa – kirjolohta tai lohta ja kuhaa, joita saat valmiiksi fileoituina. Yhdistä pataan fenkoli, sipulit, tomaattipyre, säilötyt kirsikkatomaatit, mausteet ja oliivit, jotka lisäävät annokseen väriä ja makua. Lisää vielä joukkoon hieman valkoviiniä, joka raikastaa makukokonaisuutta. Anna padan hautua matalalla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tämä takaa, että kaikki ainekset maustuvat ja sulavat yhteen kauniisti. Lisää kalat vasta aivan lopuksi, jotta ne eivät hajoa padassa. Kalapata nautitaan basmatiriisin kanssa.

Rentouden ja helppouden ystävälle kalapata on erinomainen valinta. Se on monipuolinen ruoka, joka taipuu sekä arkeen että juhlaan. Sen salaisuus piilee liemessä, johon voi lisätä yrttejä ja mausteita oman maun mukaan. Muista kuitenkin tasapaino – antaa kalan maun loistaa.

Valmistusaineet

  • 300 g kirjolohta tai lohta
  • 300 g kuhaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tlk (a 240 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 150 g pieniä mustia kalamataoliiveja
  • 1 1/2 tl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Lisäksi:

  • basmatiriisiä

Kalapata ohje

  1. Kuutioi lohi ja kuha paloiksi. Suolaa kalapalat ja anna maustua sen aikaa, kun valmistat padan kastikkeen.
  2. Viipaloi kuoritut keltasipulit, valkosipulinkynnet ja fenkoli. Kuullota sipuleita ja fenkolia padassa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää pataan kirsikkatomaatit, valkoviini, vesi ja valutetut oliivit. Voit korvata valkoviinin myös vedellä ja teelusikallisella valkoviinietikkaa. Mausta ruokosokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
  4. Nosta kalapalat kastikkeen joukkoon ja sammuta lieden lämpö. Anna kalapalojen hautua kypsäksi jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele pata hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa kalapata tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 435

Energia 354 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 9 g

Rasva 19 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 14.8 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 101 mg