Grillattu lohi

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Grillattu lohi

Grillattu lohi on grillausreseptien klassikko

Grillattu lohi fileenä grilliin laitettuna on perinteisin kala grillattavaksi. Voit käyttää joko lohi- tai kirjolohifileetä oman makusi mukaan grillaukseen. Lohi on hieman rasvaisempaa ja kiinteämpää. Kirjolohi on mureampaa ja hieman vähärasvaisempaa. Valitsit sitten kumman tahansa kalafileen raaka-aineeksi, niin kannattaa kiinnittää huomiota fileen leikkausasteeseen. Grillattavaksi soveltuu parhaiten A- tai B-leikattu filee, jotta fileessä on vielä rasvaa jäljellä. Rasva sulaa grillauksen aikana mukavasti ja tuo sitä kautta lisää makua grillattuun fileeseen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota kalafileen paksuuteen ja paksuuden vaihteluun. Mikäli filee on suuresta kalasta fleioitu, niin fileen toinen pää voi olla selvästi pyrstöpäätä paksumpi. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme tekemään viiltoja fileen paksumpaan päähän, jotta kala kypsyy tasaisesti grillissä. Alla olevasta videosta näet kuinka viillot kannattaa paksuun osaan tehdä ja kuinka maustaminen Original Kalamausteella on helppoa tehdä viiltojen sisään ja fileen pinnalle.

Lohen grillaus video

Videossa mainitaan grillauslämpötilaksi ja -ajaksi noin 150 astetta ja 20 minuuttia. Ohjeistamme itse nykyään sopivaksi lämpötilaksi punalihasille kalafileille 170-180 astetta ja paistoajaksi 15-20 minuuttia. Grilleissä on paljon vaihtelua lämmöntuoton tasaisuudessa, joten jokaisen on paras kokeilla itse se oman grillin näyttämä sopiva lämpötila ja paistoaika kalafileen kokoon suhteutettuna; paistoajoista ja muista grillausvinkeistä voi lukea lisää kalan grillaus -artikkelistamme.

Valmistusaineet

Grillattu lohifilee:

Grillatut vihannekset:

  • 300 g herneenpalkoja
  • 1 nippu retiisejä
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • korianteria
  • limettejä siivuina

Grillattu lohi ohje

  1. Mausta lohifilee Kalaneuvos Original kalamausteella. Kuumenna grilli kuumaksi.
  2. Öljyä grilliritilät hyvin ja pirskota lohifileen pinnalle ja nahkapuolelle myös öljyä.
  3. Leikkaa retiiseistä naatit pois, huuhtele ne hyvin ja leikkaa retiisit halki. Huuhtele herneenpalot.
  4. Aseta vihannekset grillausfolioastiaan, jossa pohjassa viiltoja. Suolaa vihannekset ja leikkaa voi siivuksi vihannesten päälle.
  5. Aseta lohifilee ja vihannesastia kuumaan grilliin. Grillaa ensin lohifileen pintaan hieman väriä.
  6. Käännä filee nahkapuoli alaspäin ja anna grillautua kypsäksi. Sekoita vihanneksia muutamia kertoja grillauksen aikana.
  7. Nosta kypsä lohifilee tarjoiluastiaan. Lisää viereen grillatut vihannekset. Koristele ateria silputulla korianterilla ja limenlohkoilla.

Vinkit:

  • Lohi on mehevintä, kun se ei ole aivan läpikypsää. Paksun lohifileen grillausaika on noin 15 minuuttia, mutta ohuempi pyrstöpää kypsyy nopeammin.
  • Voit grillata lohifileen muutaman kerran taitellun folion päällä fileetä kääntämättä.
  • Vihannesten grillaus onnistuu myös grilliparilalla tai pannulla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 337 g

Energia 551 kcal

Proteiini 45 g

Hiilihydraatit 8 g

Rasva 33 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 4.1 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 157 mg