Grillatut kirjolohifileepalat

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

5

Grillatut kirjolohifileepalat

Grillatut kirjolohifileepalat lisukkeilla – helppo grillausresepti kesään

Grillatut kirjolohifileepalat valmistat helposti Kalaneuvoksen uutuustuotteista kesään 2020 – grillivalmiista kirjolohifileepaloista. Makuina näissä kirjolohifileepaloissa on tarjolla teriyaki ja BBQ. Grillivalmiit-sarjan tuotteet myydään 260 g alumiinivuoissa, jotka sisältävät kaksi kappaletta 130 g fileepaloja. Alumiinivuoassa kalat voi grillata suoraan helposti, nopeasti ja hygieenisesti – poista vain myyntipakkauksen päällikalvo ja nosta alumiinivuoka sellaisenaan grilliin! Tuotteet löydät pakatun kalan hyllystä hyvin varustetuista ruokakaupoista kautta maan.

Kalaneuvoksen grillivalmiit kirjolohifileepalat on hyvä kypsentää grillissä noin 170 asteen lämpötilassa, noin 15 minuutin ajan. Optimilämpötila saattaa vaihdella hieman grillin tyypin mukaan. Kannattaa siis tarkkailla ensimmäisellä grillauskerralla kypsentymisen edistymistä, etteivät fileepalat pääse kuivahtamaan. Tässä reseptissä tarjoamme lisuke-ehdotukset molemmille mauille kesän grillauskauteen tarjottavaksi. BBQ-maustetuille kirjolohifileepaloille valmistetaan paljon makua sisältävät grillatut pimientos de padron -paprikat ja herkemmän makuisille teriyaki-fileepaloille valmistetaan grillatut varsiparsakaalit.

Varsiparsakaali ja broccolini ovat itse asiassa sama kasvi, mutta eri siemenistä jalostettu. Suomessa kasvatettua varsiparsakaalia kutsutaan varsiparsakaaliksi ja broccolini on tietyn yrityksen rekisteröimä tavaramerkki. Voit käyttää siis myös broccolinia vaihtoehtoisena raaka-aineena tässä reseptissä, tai sitten ihan perinteistä parsakaalia (toiselta nimeltään brokkoli tai broccoli).

Pimientos de Padron -paprikat ovat pikku paprikoita välimeren seudulta ja ne soveltuvat erinomaisesti grilliin. Niiden sesonki kestää toukokuusta syyskuuhun. Pimientos de padron -paprikat ovat mietoja, mutta yksittäisiä hieman tulisempiakin yksilöitä voi seassa olla. Liian vahvat maut peittäisivätkin kalan herkkää makua, joten miedot paprikat sopivat erinomaisesti kalan kumppaniksi grilliin.

Näiden lisukkeiden lisäksi voit tietenkin tarjoilla oman maun mukaan vielä muita grillattuja herkkuja. Varhaisperunat sopivat luonnollisesti osaksi annosta kuin annosta.

Kala sopii erinomaisesti grilliin

Kalan grillaus on nostanut suosiotaan vuosi vuodelta. Kala ja äyriäiset sopivat grilliin erinomaisesti perinteisen lihan ohella. Vaaleat ja punalihaiset kalat tarvitsevat hieman erilaiset lämpötilat grillaukseen. Kannattaa lukaista kalan grillaus -artikkelimme ja napata siitä grillausvinkit kalalle talteen! Reseptipankistamme löydät grillausohjeita; esimerkiksi grillatut ahvenet, grillatut silakat ja perinteiset grillatut lohimedaljongit. Kokeile erilaisia kaloja grillattuna rohkeasti ja löydä omat suosikkisi! Kalaneuvoksen grillivalmiit-sarjan tuotteilla grillaaminen on helppoa ja nopeaa. Hyviä grillaushetkiä!

Valmistusaineet

Kalaneuvoksen grillivalmiit BBQ-kirjolohifileepalat lisukkeilla:

 • 2 rs Kalaneuvos grillivalmis BBQ-kirjolohifileepaloja

grillatut pimientos de padron -paprikat:

 • 2 ps (à 200 g) Pimientos de padron -paprikoita
 • 3 rkl öljyä
 • 1 tl sormisuolaa

Kalaneuvoksen grillivalmiit Teriyaki-kirjolohifileepalat lisukkeilla:

 • 2 rs Kalaneuvos grillivalmis Teriyaki-kirjolohifileepaloja

grillatut varsiparsakaalit:

 • 300 g varsiparsakaalia
 • 2 rkl seesaminsiemenöljyä
 • 1/2 punainen chili
 • 10 viinisuolaheinän lehteä tai muuta hauskaa yrttiä
 • 2 tl sormisuolaa
 • 2 tl mustapippuria myllystä

Grillatut kirjolohifileepalat ohje

Grillatut pimientos de padron -paprikat:

 1. Kuumenna grilli. Sekoita öljy paprikoihin.
 2. Paista Pimientos de padron -paprikoita grillin parilalla parin minuutin ajan kunnes paprikat saavat tummaa väriä pintaansa.
 3. Nosta paprikat tarjoiluastiaan ja tarjoile lisukkeena Kalaneuvoksen grillivalmiille BBQ-kirjolohifileepaloille, jotka kypsennät pakkauksen ohjeen mukaan.

Grillatut varsiparsakaalit:

 1. Kuumenna grilli.
 2. Pirskota seesaminsiemenöljy varsiparsakaalien päälle. Mausta varsiparsakaalit suolalla ja pippurilla.
 3. Grillaa varsiparsakaaleja grillissä noin 3-4 minuutin ajan, kunnes ne hieman kypsyvät. Varsiparsakaalien sisus saa jäädä hieman rapeaksi.
 4. Nosta grillatut varsiparsakaalit tarjoiluastiaan.
 5. Siivuta päälle punaista chiliä ja koristele annos yrteillä, esim. värikkäällä viinisuolaheinällä.
 6. Tarjoile lisukkeena Kalaneuvoksen grillivalmiille Teriyaki-kirjolohifileepaloille, jotka kypsennät pakkauksen ohjeen mukaan.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 217 g

Energia 288 kcal

Proteiini 25 g

Hiilihydraatit 2 g

Rasva 18 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 3.3 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 70 mg

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *