Silakkaburgerit kahdella tapaa

Silakkaburgeri Kalaneuvos

Valmistusaineet

murekemassa:
600 g silakkafileetä
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoa
1 dl kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
½ tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria

burgerpihvit thaimaalaisittain:
½ annos murekemassaa
1 rkl sweet & chili -kastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 dl tuoretta korianteria
½ tl kalakastiketta

paistamiseen:
2 rkl öljyä

lisäksi:
1 patonki
100 g kurkkua
25 g salaattia
4 rkl avokadodippiä
(chiliä, tuoretta korianteria)

burgerpihvit italialaisittain:
½ annos murekemassaa
50 g parmesanjuustoa
½ sipuli
15 lehteä tuoretta basilikaa
2 rkl sitruunanmehua

paistamiseen:
2 rkl öljyä

lisäksi:
4 sämpylää
4 rkl valmista pestoa
50 g salaattia
2 tomaattia
4 rkl avokadodippiä

juuresranskalaiset avokadodipillä:
800 g juureksia, esim. lanttua, juuriselleriä ja porkkanaa
1 rkl öljyä
¼ tl suolaa

avokadodippi:
2 avokadoa
1–2 valkosipulin kynttä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Laita murekemassan ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi. Jaa massa 2 kulhoon.
  2. Mausta thaimaalaisittain sävytettyjen burgereiden massa sweet & chilikastikkeella, hienonnetulla valkosipulilla sekä silputulla korianterilla ja kalakastikkeella.
  3. Lisää toiseen massaan parmesania raastettuna, hienonnettu sipuli ja basilikan lehdet sekä sitruunanmehu.
  4. Tee molemmista massoista 6–8 pihviä  ja paista öljytyllä lettu- tai paistinpannulla muutama minuutti. Voit paistaa pihvit myös uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa 20 minuuttia.
  5. Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha. Hienonna valkosipuli. Soseuta avokadot haarukalla ja lisää muut ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
  6. Kokoa sweet & chiliburgerit katkaisemalla patonki 4 osaan. Halkaise palat ja täytä kalapihveillä, kurkkusiivuilla, salaatilla sekä lusikallisella avokadotippiä. Jos haluat lisäpotkua, lisää chiliä pilkottuna sekä korianterisilppua.
  7. Täytä kalahampurilaiset italialaisittain laittamalla kalapivit, pestokastikelusikalliset, salaattia sekä tomaattisiivuja halkaistun sämpylän väliin.

Tarjoa burgereiden lisukkeena juuresranskalaisia.

  1. Kuori ja suikaloi juurekset noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Laita kasvikset kulhoon ja kaada perään loraus öljyä. Pyörittele kasviksia öljyssä ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hiukan suolaa.
  2. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa avokadodipin ja kalahampurilaisten kera.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu