Kalaneuvoksen emännän lohikeitto

Annoskoko: 6

Lohikeitto Kalaneuvos

Lohikeitto resepti

Kermainen lohikeitto maistuu kalan lisäksi tilliltä, juureksilta ja lapsuudelta. Nostalgiaa on vaikea välttää tämän keiton kohdalla, niin moni on sitä lusikoinut suuhunsa koko ikänsä. Lohikeitto sopii niin arkeen kuin juhlapöytäänkin, riippuen siinä käytetyistä aineksista. Reseptejä saattaa olla yhtä monta kuin kokkejakin, mutta tässä simppeli, maukas ja nopea ohje Kalaneuvoksen keittiössä suosituimman kalakeiton valmistukseen.

Valmistusaineet

1 kg lohen ruotoja
2 l vettä
2 sipulia
1 nippu tilliä
5 mustapippuria
5 valkopippuria
1 tl suolaa
2 l perunalohkoja
2 dl porkkanaraastetta
2 dl kermaa
400 g nahatonta lohifileetä

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

1. Keitä lihaisia ruotoja, sipulia, tilliä ja mausteita isolla lämmöllä niin, että maku irtoaa.

2. Siivilöi liemi ja lisää siihen perunalohkot sekä porkkanaraaste.

3. Keitä lähes kypsäksi.

4. Paloittele lohifilee ja lisää palat keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.

Koristele annokset halutessasi tillillä.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu