Kylmäsavukirjolohirullat

Annoskoko: n. 12 suupalaa

Arvio:

4

kylmasavukirjolohirullat resepti Kalaneuvos

Kylmäsavukirjolohirullat ovat näyttävä alkupala juhlapöytään

Yksinkertainen on kaunista. Niin on asian laita myös näiden kylmäsavukirjolohirullien kohdalla. Kun käyttää laadukkaita raaka-aineita, ei turhia mausteita ja kikkailuja ruoanlaitossa välttämättä kaivata. Näihin maukkaisiin alkupaloihin tarvitset vain kolme raaka-ainetta; kylmäsavukirjolohta, tuorejuustoa sekä ruisleipää. Älä suotta anna kylmäsavukirjolohirullien kierteisen ulkomuodon hämätä. Näiden herkkupalojen valmistus on yllättävän helppoa – valmistuksen salaisuus on tuorekelmu ja pakastin. Tämän ruoan voit esivalmistella jo juhlia edeltävänä päivänä ja laittaa tarjolle vasta juuri ennen vieraiden saapumista.

Kylmäsavukirjolohirullat maistuvat sellaisenaan tai ruisleivän päällä

Kylmäsavukirjolohirulliin voi käyttää valmiiksi siivutettua kylmäsavukirjolohta, edistynyt kotikokki siivuttaa ohuita siivuja itse kokonaisesta kylmäsavukirjolohifileestä fileerausveistä apuna käyttäen. Siivut levitetään ohuelti tuorekelmun päälle ja päälle sivellään maustettua tuorejuustoa.

Kokeile kylmäsavukirjolohirullien täytteenä rohkeasti eri makuisia tuorejuustoja kuten piparjuuren-, valkosipulin- tai tillinmakuista versiota. Tuorejuuston levityksen jälkeen seuraa ehkä tämän ruokaohjeen haastavin vaihe, eli rullausvaihe. Levy rullataan tiukaksi rullaksi, kuten valmistaisit kääretorttua tai sushia. Valmis pötkö laitetaan pakastimeen kovettumaan vähintään tunniksi.

Kohmettuneesta kylmäsavukirjolohi-tuorejuustopötköstä on helppo leikata haluamansa paksuisia viipaleita. Valmiit viipaleet voi asetella ruisleivän päälle tai lävistää ne cocktail-tikulla ja tarjoilla sellaisenaan. Koristeeksi kylmäsavukirjolohirullille sopivat tuoreet yrtit, rucola ja vaikka salaatinversot. Kylmäsavukirjolohesta valmistat myös herkulliset kylmäsavulohicrostinit, kylmäsavulohinyytti, kylmäsavukirjolohiapero ja kylmäsavukirjolohisalaattitacot.

Kylmäsavukirjolohi tuo makua tuttuihin kalaruokiin

Kylmäsavukirjolohi sopii moniin ruokiin antamaan täyteläistä makua, kokeile sitä esimerkiksi suolaisiin piirakoihin, kalalaatikkoon, voileipäkakkuun ja kastikkeisiin. Nopea ja ravitseva pasta kylmäsavukirjolohesta syntyy kylmäsavukirjolohesta, ruokakermasta, tagliatellepastasta, parsakaalista ja persiljasta. Tiesitkö muuten, että kaikki Kalaneuvoksen kylmäsavutuotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta.

Kylmäsavustusprosessimme on vuosikymmenten tuotekehityksen tulos. Savustusreseptiikkaamme on hiottu maku tärkeimpänä kriteerinä ja panostamme arvolupauksemme mukaisesti tuotteidemme korkeaan, tasaiseen laatutasoon.

Kylmäsavukirjolohella tuunaat perinteisestä lohikeitosta juhlavamman

Lohikeitto on maukas tarjottava isolle porukalle. Juhlavuutta keittoon saa saksimalla joukkoon paketillisen tai kaksi kylmäsavukirjolohta tuoreen kirjolohen lisäksi. Kylmäsavukirjolohi kannattaa lisätä lämpimiin ruokiin vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Tällä tavoin se säilyttää mehevyytensä, mutta luovuttaa kuitenkin ruokaan täyteläistä savuista makuaan. Reseptipankistamme löydät reseptin myös herkulliseen kylmään alkukeittoon kylmäsavulohikeiton muodossa.

Valmistusaineet

n. 300 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
1 prk pippuri- tai ruohosipulituorejuustoa

Kylmäsavukirjolohirullat ohje

  1. Aseta tuorekelmu leikkuulaudalle.
  2. Aseta lohet vieri viereen leikkuulaudalle tasaiseksi suorakaiteenmalliseksi matoksi.
  3. Levitä tuorejuusto lohilevylle.
  4. Rullaa levy tiukaksi pituussuunnassa, käytä apuna alla olevaa kelmua.
  5. Laita rulla pakastimeen noin tunniksi.
  6. Leikkaa terävällä veitsellä annospaloja rullasta kun täyte on kohmettunut.

Tarjoile palat ruisleivän päällä.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave