VHH uunilohi

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

VHH uunilohi

VHH uunilohi resepti parsan kera – helppo ja terveellinen arkiruoka

VHH uunilohi eli erityisen vähähiilihydraattinen kalaruoka sopii ihanasti talveen lämpimän ja herkullisen makunsa ansiosta. Kuten vähähiilihydraattisessa ruuassa yleensä, myös tässä reseptissä on rajoitettu hiilihydraattien määrää eli reseptissä ei ole käytetty esimerkiksi vilja- eikä maitotuotteita. Lisäksi uunilohessa on vähähiilihydraattisia kevyitä kasviksia – ravinteikasta parsakaalta sekä sipulia.

Vähähiilihydraattiseen ruokaan kuuluu myös proteiinipitoiset ruoka-aineet. Lohi onkin hyvin proteiinipitoinen ja sisältää rasvaa, joka on terveydelle hyväksi. Norjalaisessa lohessa on enemmän rasvaa kuin kirjolohessa. Voit valita raaka-aineeksi tähän reseptiin oman suosikkisi vapaasti. Kalaneuvoksen valikoimasta löytyy lohta ja kirjolohta joko fileenä tai kokonaisena.

Ketoilijan uunilohi sopii kaikille

Ketoilijan uunilohi sopii hienosti kaikille sekasyöjille sen ainesosien vuoksi. Uunilohi parsan kera ei sisällä lainkaan maitotuotteita ja reseptin yksinkertaiset ainekset löytyvät helposti kaupasta ja suurin osa aineksista keittiön kaapista. Lisäksi tämä ruoka ei ole sesonkiriippuvainen, sillä aineksia saa kaupasta läpi vuoden.

Jotta uunilohi ei olisi liian tavanomaista ja tylsää, on siihen saatu makua valkosipulista – sitä ei nimittäin säästellä! Tiesithän, että valkosipulia eli kynsilaukkaa on käytetty jo tuhansia vuosia ravintokasvina. Jos käytät valkosipulia runsaasti, voit kasvattaa sitä itse ulkona istuttamalla valkosipulit maahan joko keväällä tai syksyllä ja satoa voit nauttia koko talven.

Sitruuna taas tuo ihanaa kirpeyttä, hapokkuutta ja raikkautta sekä suolaisuuden makua kevyeen uuniloheen. Sitruuna ja kala onkin eittämättä todella klassinen yhdistelmä.

Huomaathan käyttää parsakaalin kokonaan – vartta myöten. Usein kotitalouksissa käytetään pelkkä kukinto, mutta varressa on ainesta moniin ruokiin ja olisi silkkaa haaskuuta heittää syömäkelpoista ja ravinteikasta ainesta biojätteeseen. Parsakaalin lehdet ovat myös syötäviä. Hyödynnä siis parsakaalit kokonaan ruokaan. Parsakaalin varren maku on miedon makea ja todella herkullinen. On kuitenkin hyvä kuoria varsi ennen viipalointia.

Kun paloittelet nämä kasvikset, laita uuni sillä välillä lämpiämään. Kasviksien kypsentyessä kuutioidaan lohi reiluksi paloiksi. Lohi lisätään ruokaan vasta loppuvaiheessa, jotta lohesta ei tulisi liian kuivaa. Lohi kypsyy nimittäin todella nopeasti – toki palojen koosta riippuen.

VHH uunilohen tekemiseen ei aikaa juurikaan tuhraannu. Tämä kaikille sopiva kevyt uunilohi on maukkuuden lisäksi nopea ja helppo valmistaa!

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos nahatonta kirjolohifileetä
  • 2,5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 parsakaalia
  • 2 keltasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl chilihiutaleita

VHH uunilohi ohje

  1. Irrota parsakaalin nuput ja viipaloi parsakaalin varsi. Lohko keltasipuli ja sitruuna, puolita valkosipulin kynnet.
  2. Levitä kasvikset ja sitruuna pellille ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, chilihiutaleilla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa 10 minuuttia.
  3. Kuutioi lohifilee reilun kokoisiksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kun kasvikset ovat paahtuneet 10 minuuttia, lisää lohikuutiot päälle ja kypsennä vielä 10 minuuttia.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 376

Energia 389 kcal

Proteiini 31 g

Hiilihydraatit 6 g

Rasva 25 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 8 g

Suola 10.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 84 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kommentit