Suolaiset joulutortut

Annoskoko: 16 kpl 30 min

Arvio:

4.91

Suolaiset joulutortut kalasta resepti

Suolaiset joulutortut kalasta – moderni resepti jouluun

Suolaiset joulutortut ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina joulunajan modernina herkkuna. Perinteisten joulutorttujen tarjoamisen rinnalla näillä kalatäytteisillä joulutortuilla voit rakennella tarjolle vaikkapa täyttävän, tunnelmallisen ja ihanan rauhallisen glögi-iltapalan! Resepti on helppo ja nopea – nämä joulutortut valmistuvat reilussa puolessa tunnissa kokemattomaltakin kotikokilta.

Voit myös valmistaa suolaiset joulutortut vaikkapa hienomman jouluaterian tai pääruokapöydän alkuruoaksi tai tarjoilla kylmäsavukirjolohitortut kahvileipänä joulusesongissa. Kokkailemalla uusia herkkuja voi joulutunnelmaa kohottaa itselleen tai aivan läheisimmässä perhepiirissä. Joulu on kuitenkin loppujen lopuksi rauhoittumisen aikaa, ja mikäs sen mukavampaa kuin hyvän mielen tuottaminen läheisille hyvällä ruualla! Katso suolaisten joulutorttujen resepti alta ja valmista sen mukana!

Reseptivideo suolaiset joulutortut

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
  • 500 g (8 levyä) lehtitaikinalevyjä
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1/2 rkl kapriksia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 kananmuna
  • 1 pieni sitruuna
  • 10 g rucolanversoja

Suolaiset joulutortut ohje

  1. Leikkaa 100 grammaa kylmäsavukirjolohta pieniksi kuutioiksi. Silppua kaprikset.
  2. Sekoita kaprikset ja kylmäsavukirjolohikuutiot tuorejuuston joukkoon.
  3. Halkaise sitruuna ja purista ruokalusikallinen sitruunanmehua juustoseoksen joukkoon.
  4. Laita seos viileään torttujen paistamisen ajaksi.
  5. Leikkaa torttulevyt keskeltä kahtia ja leivo 16 tähtitorttua.
  6. Paina sakarat tiiviisti kiinni keskikohtaan ja pistele tortun keskusta haarukalla.
  7. Voitele tortut kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa n. 13 minuutin ajan. Jäähdytä.
  9. Lusikoi kylmäsavukirjolohitäytettä jokaiselle tortulle.
  10. Koristele tortut lopulla kylmäsavulohella, rucolanversoilla ja pienillä sitruunansiivupaloilla.

Vinkki: Voit käyttää täytteeseen myös lämminsavukirjolohta ja koristella tortut kylmäsavukirjolohella. Myös kirjolohen mäti sopii kauniisti näiden suolaisten joulutorttujen koristeeksi. Tarjoile joulusesongissa glögin kanssa!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 64 g

Energia 205 kcal

Proteiini 5 g

Hiilihydraatit 10 g

Rasva 16 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.3 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 30 mg