Siika uunissa
Annoskoko: 4 45 min

Siika uunissa – resepti aasialaisten makujen kera
Siika uunissa sopii erinomaisesti sekä moderniin että terveelliseen juhlapöytään tai aivan arkiseksi ruuaksi, jossa aasialaiset maut ovat vahvasti läsnä. Uunisiika on takuuvarma resepti, jos haluat siiasta mehevää ja maistuvaa. Ominaismaku siiassa on mieto, joten se vaatii voimakkaita ja aromikkaita mausteita seurakseen. Tässä reseptissä on käytetty alunperin aasialaisissa ruuissa tunnettuja limeä, kevätsipulia, inkivääriä ja korianteria, joiden maut täydentävät oivallisesti toisiaan.
Seuraa reseptivideota alta ja valmista uunisiika helposti videon mukana!
Valmistusaineet
- n. 700-800 g Kalaneuvoksen siikaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 5 cm pala inkivääriä
- 2 limeä
- 2 vartta kevätsipulia
- 1/2 puntti korianteria
Siika uunissa ohje
- Huuhtele siika ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria.
- Pese ja viipaloi limet. Kuori ja viipaloi inkivääri. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
- Laita siian sisään kerroksittain lime- ja inkivääriviipaleita, kevätsipulia ja korianteria.
- Nosta siika öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalan koosta riippuen.
- Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti sormin vetämällä.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 255 g
Energia 222 kcal
Proteiini 41 g
Hiilihydraatit 2 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 4.4 g
Sokeri 0 g
Kolesteroli 98 mg