Täytetty kalafilee

Annoskoko: 4 25 min

Arvio:

5

Täytetty kalafilee

Täytetty kalafilee tuorejuustolla on mehevä kalaruoka

Kokonaisena uunissa kypsennetty kalafilee on varmasti kaikille tuttu. Jos kaipaat vaihtelua kokonaisena kypsennetylle fileelle, niin valmista kalafileestä vaihteeksi täytettyjä annospaloja. Täytteessä käytetty tuorejuusto tuo annokseen makua, eikä annos kaipaa välttämättä erillistä kastiketta. Kalafileepalojen kypsennys päällekkäin pitää kalapalat mehevinä ja lopputulos on maukas. Jos kaipaat takuuvarmaa mehevää ruokaohjetta kalalle, niin tässä on kalaruokaohje, jolla onnistut!

Täytetyt kalafileet tuorejuustolla tuovat juhlan tuntua arjen keskelle, toki ne ovat mainio tarjottava myös juhlissa. Täytettyjen kalafileiden seurana maistuvat hyvin esimerkiksi tuore salaatti ja keitetyt perunat, perunasose, lohkoperunat tai uunijuurekset sekä ohrasta valmistettu risotto eli ohratto – reseptipankistamme löydät ohjeen sitruunaisen ohraton tekemiselle. Lisää juhlavuutta aterialle tuo oikein valittu juhlajuoma. Tuorejuustolla täytetyn kalan kanssa maistuu esimerkiksi Chardonnay-valkoviini.

Kalaneuvoksen ruodoton kalafilee on vaivaton raaka-aine arkeen ja juhlaan

Kalan fileointi on hyvä taito hallita, mutta aina siihen ei vaan ole aikaa. Kalaneuvoksen käyttövalmiita kalafileitä voit löytää niin kauppojen tuoretiskeiltä, kuin kylmäkaapeistakin vakuumiin pakattuina. Joko muuten tunnet kalojen eri leikkuuasteet? Nyrkkisääntö on, että mitä suurempi kirjain paketissa mainitaan, sen siistimpi filee on kyseessä. Esimerkiksi D-leikattu filee on ruodoton ja siitä on poistettu myös mahdollinen ylimääräinen rasva. A-leikattu kalafilee sisältää usein hieman ruotoja sekä rasvaisia kalanosia.

Kalaneuvoksen pakatut kirjolohifileet tehdään Suomessa tai Ruotsissa kasvatetusta kirjolohesta, siika tulee Kanadasta ja kuha pyydetään suomalaisista järvistä ja Itämeren alueelta. Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat Kalaneuvokselle kunnia-asioita. Kaikki Kalaneuvoksen kalat on hankittu kestävistä kalakannoista ja pyyntialueemme ovat jäljitettävissä. Kestävä kehityksen otamme huomioon pyrkimällä vähentämään veden -ja energiankulutusta, hyödyntämällä kalat 100% sekä kierrättämällä pakkausjätteet huolellisesti.

Raaka kala tulee säilyttää riittävän kylmässä

Muistathan käyttää raa’alle kalalle aina omaa leikkuulautaa ja veistä makuhaittojen välttämiseksi! Vaikka Kalaneuvoksen kalajalosteet on pakattu ilmatiiviiseen vakuumiin, tulee ne silti säilyttää riittävän kylmässä pilaantumisen ehkäisemiseksi. Tuoreen kalan säilytyslämpötila on 0-3 astetta. Jääkaapin kylmin osa on lähellä takaseinää alahyllyllä. Joissain jääkaapeissa saattaa olla oma kylmälokeronsa lähellä 0-astetta säilytettäville ruoka-aineille.

Muistathan huolehtia, ettei kalan kylmäketju katkea etenkään kesähelteillä! Kalatuotteiden säilyvyys voidaan taata vain jos tuote on säilytetty oikein. Avattu kalapakkaus kannattaa siirtää ilmatiiviiseen rasiaan hajuhaittojen ja pilaantumisen välttämiseksi ja käyttää mahdollisimman pian avaamisen jälkeen.

Valmistusaineet

 • 2 kalafileetä (esim. siika, taimen, kirjolohi tai nieriä)
 • 2 tl suolaa
 • valkopippuria myllystä
 • 2 rkl sitruunamehua

täyte:

 • 100 g tuorejuustoa, esim. kantarellilla maustettua
 • 8 basilikanlehteä
 • 2 siivua Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta

Täytetty kalafilee ohje

 1. Leikkaa kalafileet neljään osaan, lisää suola ja laita fileepalat uunipaperille nahkapuoli alaspäin.
 2. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla.
 3. Levitä tuorejuusto, kylmäsavukirjolohiviipaleet ja basilikanlehdet fileiden päälle ja laita päällimmäiseksi neljä fileepalaa.
 4. Paista fileet voissa molemmin puolin.
 5. Laita palat uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 200 g

Energia 340 kcal

Proteiini 32 g

Hiilihydraatit 1 g

Rasva 21 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 2.6 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 94 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit