Siika uunissa

Annoskoko: 4 45 min

Arvio:

5

siika uunissa, uunisiika

siika uunissa – resepti aasialaisten makujen kera

Siika uunissa sopii erinomaisesti sekä moderniin että terveelliseen juhlapöytään tai aivan arkiseksi ruuaksi, jossa aasialaiset maut ovat vahvasti läsnä. Uunisiika on takuuvarma resepti, jos haluat siiasta mehevää ja maistuvaa. Ominaismaku siiassa on mieto, joten se vaatii voimakkaita ja aromikkaita mausteita seurakseen. Tässä reseptissä on käytetty alunperin aasialaisissa ruuissa tunnettuja limeä, kevätsipulia, inkivääriä ja korianteria, joiden maut täydentävät oivallisesti toisiaan.

Makuina inkivääri, lime ja korianteri sopivat aikuisempaan makuun, joten aivan perheen pienemmille näiden maut voivat olla liian voimakkaita ja vieraita. Huomiothan, että inkiväärin maku on hyvin voimakas, kirpeä ja hieman tulinen, joten suosittelemme käyttämään sitä reseptin mukaisesti tai maltillisesti, varsinkin jos inkivääri ei ole sinulle tuttu entuudestaan. Korianterin makua voi luonnehtia aromikkaaksi, makeahkoksi, kirpeäksi ja myöskin persoonalliseksi – kuten inkivääri. Yrttinä korianteri myöskin vaatii hieman pohjoismaalaisiin makuihin tottuneelle totuttelua. Lime on taasen sitruunan makua hieman happamampi, joten sitäkin kannattaa käyttää omien makumieltymyksien mukaisesti. Kevätsipuli tasapainottaa makuja erinomaisesti sen makeuden ansiosta.

uunisiika – Valmistus on helppoa ja nopeaa

Reseptinä siika uunissa on yksinkertaista valmistaa. Aikaa valmistukseen voit varata noin 45 minuuttia. Kokonaista siikaa saat hyvin varustetuista ruokakaupoista. Voit pyytää tarvittaessa kalatiskin ammattilaista ottamaan sisälmykset pois, jos sitä ei ole valmiiksi tehty. Muutoin siika on valmis käytettäväksi sellaisenaan, kunhan huuhtelet ja kuivaat kalan pinnan kuivaksi.

Sitten vain maustamaan reseptin mukaisilla aineksilla. Siika täytetään lime- ja inkivääriviipaleilla sekä hienonnetuilla kevätsipuleilla ja korianterilla. Nämä asetetaan kerroksittain siian sisään, jolloin ruuasta tulee näyttävän ja herkullisen näköinen kokonaisuus. Kalan kypsyys varmistetaan lopuksi vetämällä selkäevää niin, että se irtoaa helposti. Maukas ja mehukas uunisiika on nyt valmis nautittavaksi!

Seuraa reseptivideota alta ja valmista uunisiika helposti videon mukana!

Siika uunissa reseptivideo

Myös muita ihania ja erinomaisia reseptejä joko tuoreesta siiasta tai savusiiasta kannattaa ehdottomasti katsoa sivuiltamme. Siikaresepteinä löydät reseptipankistamme mm. paistettu siika, mustikkagraavattu siika sekä täytetty kalafilee, jotka sopivat juhlapöytään tai vähän parempaan arkiruokapöytään.

Siika kalalajina

Siika (Coregonus lavaretus), arvokalojemme hopeinen prinssi, ei juuri esittelyjä kaipaa. Kalaneuvoksen siika on Saaristomeressä kasvatettua tai villinä Lappajärveltä, Kyrösjärveltä tai Saaristomereltä Ahvenanmaan seudulta pyydettyä.

Siian viljely ruokakalaksi alkoi toden teolla 2000-luvun alkupuolella Suomessa. Kalaneuvos tuo maahan siikaa myös Kanadan suurimmista järvistä kalastettuna. Tuotteistamme eräs suosikki kuluttajien keskuudessa on savusiika. Se on tuotteena usein suhteellisen edullinen, mutta monikäyttöinen erilaisten ruokien valmistuksessa.

Ominaismaku siiassa on miedohko ja siksi monet pitävät savustetusta siiasta enemmän. Kalana se on vähärasvainen. Siika on hyvä ruokakala ja ehkä hieman aliarvostettu. Suosittelemme kokeilemaan siikaa eri tavoilla valmistettuna ja löytämään oman suosikkivalmistustavan.

Valmistusaineet

  • n. 700-800 g Kalaneuvos siika
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 2 limeä
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 1/2 puntti korianteria

Siika uunissa ohje

  1. Huuhtele siika ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  3. Pese ja viipaloi limet. Kuori ja viipaloi inkivääri. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
  4. Laita siian sisään kerroksittain lime- ja inkivääriviipaleita, kevätsipulia ja korianteria.
  5. Nosta siika öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalan koosta riippuen.
  6. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti sormin vetämällä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 255 g

Energia 222 kcal

Proteiini 41 g

Hiilihydraatit 2 g

Rasva 5 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 4.4 g

Sokeri 0 g

Kolesteroli 98 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit