Savulohiterriini

Annoskoko: 6 2 h

Savulohiterriini

Lämminsavulohiterriini on juhlava tarjottava

Savulohiterriini on upea tarjottava juhlavissa tilaisuuksissa. Se sopii hyvin osaksi muita kalapöydän tarjottavia buffetpöytään tai herkulliseksi alkupalaksi. Toki sen voi nauttia myös pääruokana vaikkapa raikkaan salaatin kera. Savulohiterriini valmistetaan hienosta murekemassasta ja se kypsennetään vesihauteessa kannellisessa vuokamaisessa astiassa eli terriinissä. Raaka-aineiksi sopivat kaikki kalat, kuten esimerkiksi kirjolohifilee, lohifilee, kuhafilee tai haukifilee.

Lämminsavulohiterriini ei valmistu ihan hetkessa, joten sen valmistamiseen kannattaa varata aikaa. Sen valmistus ei ole kuitenkaan erityisen monimutkaista, mutta vaatii monitoimikoneen tai vastaavan, jolla kala ja muut ainekset saadaan murekeseokseksi. Lisäksi terriini valmistetaan yleensä siihen sopivassa vuoassa, joka on suorakaiteen muotoinen ja kapea, josta se kumotaan tarjolle. Toki jos sellaista ei ole juuri nyt saatavilla, voi tämän tehdä myös tavalliseen kakkuvuokaan tai muuhun vastaavaan uuninkestävään astiaan.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria

täyte:

  • 3/4 dl hienonnettua tilliä
  • 150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta

Savulohiterriini ohje

  1. Poista kalasta nahka ja rasva. Paloittele lohi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset valkuaisia lukuunottamatta. Hienonna ainekset tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto lusikalla murekeseokseen.
  3. Vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla ja nosta puolet massasta pohjalle. Vedä lusikalla keskiosaan syvennys ja ripottele siihen puolet hienonnetusta tillistä.
  4. Nosta päälle hienonnettu kylmäsavulohi ja ripottele päälle tilliä. Levitä loppu lohiseos päälle ja tasoita pinta.
  5. Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 150-asteisen uunin keskitasolla noin 1 ½ tuntia, kunnes terriini on keskeltä hyytynyt.
  6. Nosta terriini jäähtymään ja kumoa haaleana. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 172

Energia 325 kcal

Proteiini 24 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 25 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 2.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 144 mg