Savulohilaatikko

Annoskoko: 6 1 h 15 min

Arvio:

5

savulohilaatikko

Savulohilaatikko – mehukas ja kermainen arkiruoka

Laatikkoruoat ovat perinteistä suomalaista ruokaa, jotka ovat helppoja valmistaa ja syödä. Tämä ihanan kermainen savulohilaatikko lämminsavulohesta valmistuu käden käänteessä ja ei vie juurikaan aikaa arjen kiireen keskellä. Perinteisestä lohilaatikosta poiketen, tähän laatikkoon on lisätty etikkaista maustekurkkua.

Voit valmistaa laatikon pakastetuista perunoista ja sipuleista, joita löytyy jokaisesta lähikaupasta. Pakasteet ovat ennalta kypsennettyjä, joten kypsymisaika lyhenee ja nopeuttaa ruuan valmistamista. Toki voit käyttää tuoretta perunaa ja sipulia, mutta kypsymisaika on sillloin hieman pidempi. Tällä reseptillä aloitteleva ruuanlaittajakin onnistuu varmasti, josta koko perhe voi nauttia arkena ja miksei vieraatkin viikonloppuna.

lohilaatikko valmistuu kuin itsestään

Tämä resepti on tehty kuudelle hengelle, josta isompi perhe syö kerran ja pienempi perhe kaksi kertaa, joten tämä maukas arkiruoka on erittäin riittoisa. Savulohilaatikko valmistuu Kalaneuvoksen lämminsavustetusta kirjolohesta, jonka maku on vahva ja täyteläinen, muttei kuitenkaan liian vahva, sillä reseptin muut ainekset hienostuneesti tasapainottavat makua. Tässä reseptissä ei säästellä kermaa, joka tuo ihanasti pehmeyttä ruokaan.

Reseptissä käytettävät maustekurkut luovat ruokaan upeasti suolaisuutta ja hapokkuutta sekä taittavat savulohen makua. Maustekurkkujen asemasta voit käyttää myös pikanttisia kapriksia.

Käytä savulohilaatikkoon jotain maukasta voimakasta juustoa, joka antaa herkullista makua ruualle. Tässä reseptissä on käytetty mustaleima emmentalraastetta, mutta voit vaihtaa juuston johonkin toiseen omien mieltymysten mukaan. Mausteena savulohilaatikossa on käytetty kalaruokien ehdotonta makuparia tilliä sekä perusmausteina joka kodista löytyviä suolaa sekä mustapippuria.

Voit käyttää valmistuksessa hieman vähemmän juustoraastetta, jos haluat ruuasta kevyemmän ja suolattomamman.

Valmistaminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Sinun ei tarvitse kuin pilkkoa lämminsavustettu lohi, tilli sekä maustekurkut. Muut ainekset ovat valmiita käytettäväksi ja niitä ei tarvitse kuin lisätä ruokaan. Myös paisto on nopea – ruoka muhii uunissa vain puolisen tuntia. Tämän herkullisen laatikon valmistamiseen menee vain noin 45 minuuttia.

Nauti lämminsavulohilaatikko vaikkapa raikkaan salaatin tai punajuurien kanssa. Katso reseptivideo alta ja valmista helposti mukana!

Savulohilaatikko resepti

monikäyttöiset lämminsavutuotteet

Tässä reseptissä on käytetty lämminsavustettua lohta tai kirjolohta, jota voit ostaa kaupan palvelutiskien irtomyynnistä tai vakuumipakattuna kalatuotehyllystä. Pakatun kalan valikoimastamme löytyy eri pakkauskokoja, kuten savukirjolohifilee, savukirjolohifilee pala sekä kokonainen savukirjolohi. Lämminsavustettua lohesta tai kirjolohesta voit valmistaa monipuolisesti myös muita herkullisia ruokia, kuten savulohipaistosta, savulohirisottoa tai vaikkapa savukirjolohiburgereita.

Jos ostat isomman paketin kuin ohjeessa on mainittu, voit käyttää loput kalasta esimerkiksi leivän päällä tai salaateissa. Vinkkejä ruuanlaittoon löydät sivuiltamme, reseptit-osiosta.

Valmistusaineet

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta
  • 500 g lämminsavustettua lohta
  • 1/2 dl tilliä silputtuna
  • 3 maustekurkkua kuutioituna
  • 260 g mustaleima emmentalraastetta
  • 5 dl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Savulohilaatikko ohje

  1. Hienonna maustekurkut ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa, jätä mustaleima emmentalraastetta hieman laatikon päälle laitettavaksi.
  2. Tasoita pinta ja kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle loput mustaleimaraasteesta.
  3. Paista 200 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 432 g

Energia 628 kcal

Proteiini 35 g

Hiilihydraatit 28 g

Rasva 41 g

Tyydyttynyt rasva 16 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 12.3 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 92 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit