Savulohilaatikko
Annoskoko: 6 1 h 15 min

Valmistusaineet
- 1 kg peruna-sipulisekoitusta
- 500 g Kalaneuvoksen lämminsavulohta
- 1/2 dl tilliä silputtuna
- 3 maustekurkkua kuutioituna
- 260 g mustaleima emmentalraastetta
- 5 dl kermaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Savulohilaatikko ohje
- Hienonna maustekurkut ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa, jätä mustaleima emmentalraastetta hieman laatikon päälle laitettavaksi.
- Tasoita pinta ja kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle loput mustaleimaraasteesta.
- Paista 200 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 432 g
Energia 628 kcal
Proteiini 35 g
Hiilihydraatit 28 g
Rasva 41 g
Tyydyttynyt rasva 16 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 4.9 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 92 mg
Savulohilaatikko – mehukas ja kermainen arkiruoka
Laatikkoruoat ovat perinteistä suomalaista ruokaa, jotka ovat helppoja valmistaa ja syödä. Tämä ihanan kermainen savulohilaatikko lämminsavulohesta valmistuu käden käänteessä ja ei vie juurikaan aikaa arjen kiireen keskellä. Perinteisestä lohilaatikosta poiketen, tähän laatikkoon on lisätty etikkaista maustekurkkua.
Voit valmistaa laatikon pakastetuista perunoista ja sipuleista, joita löytyy jokaisesta lähikaupasta. Pakasteet ovat ennalta kypsennettyjä, joten kypsymisaika lyhenee ja nopeuttaa ruuan valmistamista. Toki voit käyttää tuoretta perunaa ja sipulia, mutta kypsymisaika on silloin hieman pidempi. Tällä reseptillä aloitteleva ruuanlaittajakin onnistuu varmasti, josta koko perhe voi nauttia arkena ja miksei vieraatkin viikonloppuna.
Nauti lämminsavulohilaatikko vaikkapa raikkaan salaatin tai punajuurien kanssa. Katso reseptivideo alta ja valmista helposti mukana!