Savukirjolohitostadas

Annoskoko: 8 1 h

Savukirjolohitostadas

savukirjolohitostadas on maistuvaa illanistujaisruokaa

Savukirjolohitostadas on paahdettu maissitortilla, jonka päällä tarjotaan erilaisia täytteitä. Tosdatakset ovat alunperin Meksikolaista katuruokaa ja kyseessä on alkujaan tähderuoka, joka tehtiin hiukan kuivuneista tortilloista. Kuivahtaneet tortillat paahdettiin rapeiksi ja päälle aseteltiin erilaisia lihoja, kasviksia ja juustoa – mitä kaapista löytyy. Latinalaisessa Amerikassa on lukuisia muunnelmia tostada-resepteistä. Tostadakset ovat kuin tacoja, mutta tasaisia, kuten tortillat.

Savukirjolohitostadakset sopivat hyvin aikuisten rentoon illanistujaiseen. Reseptistä riittää kahdeksalle henkilölle. Tässä reseptissä on pääraaka-aineena lämminsavukirjolohi, joka on helppo, maukas ja valmis käytettäväksi. Tostadaksien täytteenä lämminsavukirjolohen lisäksi on monenlaisia mausteisia lisukkeita. Tostadakset ovat helppoja tehdä, mutta vaativat hieman aikaa raaka-aineiden pilkkomiseen, paahtamiseen ja friteeraamiseen sekä maustumiseen.

savukirjolohitostadas – lisukkeet

Savukirjolohitostadaksien lisukkeina ovat pikkelöity punasipuli sekä ananassalsa. Pikkelöity punasipuli on ihanan hapokas lisuke, jossa pikkelöinnin pääroolissa on väkiviinaetikka. Sen luonnollisen raikas hapokkuus saa kasvikset maistumaan vieläkin paremmalta. Pikkelöityä punasipulia haudutetaan noin 30 minuuttia, jolloin punasipuli pehmenee ja saa pirskahtelevan kirpeän maun.

Ananassalsa valmistetaan tuoreesta kypsästä ananaksesta. Ananaksen kypsyys varmistuu, kun kokeilet vetäistä irti yhden sen lehdistä. Jos lehti irtoaa helposti, ananas on kypsä. Kypsän ananaksen tuoksu on tuore ja voimakas. Kypsä ananas kannattaa säilyttää jääkaapissa ja ottaa se hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua aromien ja maun parantamiseksi. Ananas grillataan tai paahdetaan, jonka jälkeen se kuutioidaan ja lisätään punasipuli, tulinen jalapeno, ihanan raikas minttu ja lime sekä muut mausteet. Varaa aikaa maustumiseen puolisen tuntia.

Tee nämä lisukkeet ja tostadaksen päälle tulevat muut tuoreet valmiiksi, sillä tortillojen friteeraamisen jälkeen tulee nämä nauttia mahdollisimman pian. Koko komeus viimeistellään korianterilla. Näin aromaattinen, lempeän tulinen ja värikäs ”katuruoka” on valmis!

lämminsavutuotteet sopivat moneen

Lämminsavutuotteet ovat monikäyttöisiä ja valikoimastamme löytyy monipuolisesti valinnanvaraa. Olemme savustaneet kalaa vuosikymmenten ajan, joten olemme siinä aika ammattilaisia. Tuotteemme on tasalaatuisia, raaka-aineemme ensiluokkaisia ja maku on ylivoimainen.

Lämminsavutuotteiden valikoimamme rakentuu savustetun kirjolohen ja savulohen varaan. Löydät tuotevalikoimastamme monia eri vaihtoehtoja, joista voit valita saatavuuden tai mieltymyksen mukaan omasi. Tässä reseptissä käytetyn savukirjolohifileen voi korjata kaikilla savukalatuotteillamme. Tuotevalikoimassamme on esimerkiksi lämminsavukirjolohi kokonaisena ja palana, lämminsavukirjolohi fileenä ja palana, filee buffet-siivutettuna ja tuplana sekä juuri markkinoille tulleet Mestarin kirjolohifilee ja –pala.

Tutustu myös muihin lämminsavustetusta tuotteista valmistettaviin kalaresepteihin sivuillamme.

Valmistusaineet

savukirjolohitostadas:

  • 750 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 400 g ranskankermaa
  • 3 jalapenoa
  • 3 punaista chiliä
  • 1 ruukku korianteria
  • 16 kpl pieniä maissitortilloja
  • 2 dl ruokaöljyä

pikkelöity punasipuli:

  • 3 punasipulia
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä

ananassalsa:

  • 800 g tuore ananas
  • 1 jalapeno
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • 1 limen mehu ja kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä

Savukirjolohitostadas ohje

  1. Kiehauta pikkelöityä punasipulia varten väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Viipaloi punasipuli hyvin ohuiksi siivuiksi. Kaada pikkelöintiliemi punasipuleiden päälle ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.
  3. Kuori ja lohko ananas neljään osaan. Grillaa tai paahda ananaslohkoja grillissä tai kuivalla paistinpannulla. Kuutioi paahdettu ananas pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna punasipuli, yrtit ja jalapeno hienoksi. Sekoita ananaksen joukkoon. Raasta sekaan limen kuori ja purista mehu.
  5. Mausta ananassalsa oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
  6. Viipaloi jalapenot ja punaiset chilit ohuiksi siivuiksi. Hienonna korianteri.
  7. Kuumenna ruokaöljy paistinpannussa kuumaksi. Friteeraa maissitortillat nopeasti kullanvärisiksi. Nosta tortillat reikäkauhalla öljystä ja valuta hetki talouspaperin päällä.
  8. Nosta rapean maissitortillan päälle Kalaneuvos lämminsavukirjolohta, pikkelöityä punasipulia, ananassalsaa, jalapenoa, punaista chiliä ja ranskankermaa.
  9. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 382

Energia 691 kcal

Proteiini 26 g

Hiilihydraatit 68 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 7.6 g

Sokeri 18 g

Kolesteroli 78 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *