Omenainen lämminsavulohisalaatti

Annoskoko: 8 30 min

Omenainen lämminsavulohisalaatti

Omenainen lämminsavulohisalaatti sopii jouluun

Omenainen lämminsavulohisalaatti on ihanan kepeä ja raikas tarjottava joulupöytään tai uuden vuoden tarjottaviin. Tämä jouluinen omenasalaatti on riittoisa osana muita tarjottavia ja keventää mukavasti hieman perinteisesti melko raskasta joulupöytää. Mukavaa joulun makua salaattiin tuovat mantelit sekä karpalot.

Omenainen lämminsavulohisalaatti koostetaan hieman arkisalaatista poikkeavista salaateista, kuten punasikurista sekä mustakaalista. Mustakaali eli palmukaali on lehtikaalista jalostettu tummempi lajike. Mustakaalin maku on melko voimakas, kuten myös punasikurin sekä reseptissä olevan rucolankin, jolloin lopputulos on sopivan kitkerä pehmeän makuisen lämminsavulohen seuraksi. Nämä maut täydentävät sopivasti toisiaan. Lisäksi makea omena tasapainottaa hieman kirpeää makua. Jos et löydä mustakaalia kaupan vihannesosastolta, voit korvata sen hyvin helpommin saatavalla lehtikaalilla.

Lämminsavutuotteet sopivat moneen

Omenaiseen lämminsavusalaattiin sopivat kaikki valikoimaamme kuuluvat lämminsavutuotteet. Lämminsavutuotteiden maku on vahva ja täyteläinen. Ne ovat myös erinomaisia leivän päällä, salaateissa, kastikkeissa sekä perunan kanssa. Lämminsavu sopii hyvin juuri salaattiin, sillä sitä ei tarvitse maustaa eikä edes suolata.

Lämminsavutuotteiden valikoimamme rakentuu savustetun kirjolohen ja savulohen varaan. Tuotevalikoimastamme löydät monia eri vaihtoehtoja tähän ruokaan.

Perinteisiin laatikkoruokiin sopivat tuoreet kalat, esimerkiksi tuore kirjolohifilee pakatun kalan hyllystä kirjolohifilee tai lohifilee palvelutiskien irtomyynnistä. Lämminsavukalapohjaisiin paistoksiin ja laatikoihin taasen savukirjolohifilee, savukirjolohifilee pala, kokonainen savukirjolohi. Näistä lämminsavukaloista voit valita mieleisen.

Lämminsavustetuissa kaloissa savun maun määrä vaihtelee tuotteen rakenteen mukaan. Savun maun määrä savustetussa kalassa on henkilökohtaiseen mieltymykseen perustuva asia – toiset haluavat kalan maistuvan vain miedosti savulta ja toiset pitävät reilusti savulta maistuvasta kalasta. Tuotteidemme kohdalla nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kokonaisena savustettu kala maistuu hieman miedommin savulta ja fileenä savustetut hieman enemmän. Tätä perusohjetta ei voi kuitenkaan pitää kiveenhakattuna totuutena, koska olemme kehittäneet vuosien aikana eri tuotteille omat savustusreseptiikat. Yleisluontoisena ohjeena sitä voi pitää. Kokeilemalla eri tuotetyyppejämme löydät omaan makuusi sopivan suosikkisi.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos lämminsavulohta
  • 200 g punasikuria
  • 100 g mustakaalia
  • 3 punaista omenaa
  • 1 makea sipuli
  • 70 g rucolaa
  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 80 g kuivattuja karpaloita

Kastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Omenainen lämminsavulohisalaatti ohje

  1. Revi punasikuri reiluiksi paloiksi ja suikaloi mustakaali. Viipaloi omena ja makea sipuli. Puolita mantelit pitkittäin puoliksi.
  2. Lado salaatin ainekset laajalle vadille kauniisti ja lohko päälle Kalaneuvos lämminsavulohta.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset vispilällä tasaiseksi ja valuta salaatin päälle runsaasti salaatinkastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 246

Energia 378 kcal

Proteiini 19 g

Hiilihydraatit 14 g

Rasva 26 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 9 g

Suola 4.4 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 38 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *