Omenainen lämminsavulohisalaatti
Annoskoko: 8 30 min

Omenainen lämminsavulohisalaatti sopii jouluun
Omenainen lämminsavulohisalaatti on ihanan kepeä ja raikas tarjottava vaikka joulupöytään tai uuden vuoden tarjottaviin. Tämä jouluinen omenasalaatti on riittoisa osana muita tarjottavia ja keventää mukavasti hieman perinteisesti melko raskasta joulupöytää. Mukavaa joulun makua salaattiin tuovat mantelit sekä karpalot.
Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvos lämminsavulohta
- 200 g punasikuria
- 100 g mustakaalia
- 3 punaista omenaa
- 1 makea sipuli
- 70 g rucolaa
- 100 g kuorellisia manteleita
- 80 g kuivattuja karpaloita
Kastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl omenaviinietikkaa
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1/2 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Omenainen lämminsavulohisalaatti ohje
- Revi punasikuri reiluiksi paloiksi ja suikaloi mustakaali. Viipaloi omena ja makea sipuli. Puolita mantelit pitkittäin puoliksi.
- Lado salaatin ainekset laajalle vadille kauniisti ja lohko päälle Kalaneuvos lämminsavulohta.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset vispilällä tasaiseksi ja valuta salaatin päälle runsaasti salaatinkastiketta.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 246
Energia 378 kcal
Proteiini 19 g
Hiilihydraatit 14 g
Rasva 26 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 9 g
Suola 1.8 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 38 mg