Omenainen lämminsavulohisalaatti

Annoskoko: 8 30 min

Omenainen lämminsavulohisalaatti

Omenainen lämminsavulohisalaatti sopii jouluun

Omenainen lämminsavulohisalaatti on ihanan kepeä ja raikas tarjottava vaikka joulupöytään tai uuden vuoden tarjottaviin. Tämä jouluinen omenasalaatti on riittoisa osana muita tarjottavia ja keventää mukavasti hieman perinteisesti melko raskasta joulupöytää. Mukavaa joulun makua salaattiin tuovat mantelit sekä karpalot.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos lämminsavulohta
  • 200 g punasikuria
  • 100 g mustakaalia
  • 3 punaista omenaa
  • 1 makea sipuli
  • 70 g rucolaa
  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 80 g kuivattuja karpaloita

Kastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Omenainen lämminsavulohisalaatti ohje

  1. Revi punasikuri reiluiksi paloiksi ja suikaloi mustakaali. Viipaloi omena ja makea sipuli. Puolita mantelit pitkittäin puoliksi.
  2. Lado salaatin ainekset laajalle vadille kauniisti ja lohko päälle Kalaneuvos lämminsavulohta.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset vispilällä tasaiseksi ja valuta salaatin päälle runsaasti salaatinkastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 246

Energia 378 kcal

Proteiini 19 g

Hiilihydraatit 14 g

Rasva 26 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 9 g

Suola 1.8 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 38 mg