Lohivoileipäkakku

Annoskoko: 8 10 h 30 min

Arvio:

4.6

lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku rullana eli lohikääretorttu

Lohivoileipäkakku on aina odotettu juhlapöydän tarjottava. Lohivoileipäkakku sopii suolaiseksi tarjottavaksi niin kesäisiin kuin talvisiinkin juhliin. Suosittu kalavoileipäkakku saa tällä kertaa uuden muodon, kun se kääräistään kääretortun tapaan rullaksi, jolloin siitä syntyy lohikääretorttu. Rullan valmistus on jopa helpompaa ja nopeampaa kuin perinteisen kerroksellisen voileipäkakun. Katso reseptivideo alta ja valmista lohikääretorttu ohjeen mukaan perässä!

Lohivoileipäkakku reseptivideo

Valmistusaineet

  • 16 viipaletta ruispaahtoleipää

kostutukseen:

  • 1/2 dl sitruunanmehua
  • 1 dl vettä

TAI

  • 1,5 dl maitoa

täyte:

  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
  • 200 g ranskankermaa
  • 300 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohifileetä
  • 1 ruukku tilliä

kuorrute:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl sitruunanmehua

pinnalle:

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifilee tai -lohifileesiivuja
  • herneen versoja
  • retiisejä
  • tuoretta parsaa
  • kevätsipulia

Lohivoileipäkakku ohje

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  2. Levitä leipäviipaleet kelmun päälle levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan.
  3. Painele tai kauli levyä littanammaksi. Kostuta leipälevy sitruunavedellä tai maidolla. Painele tarvittaessa hieman lisää.
  4. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään kulhossa. Murustele lämminsavukirjolohifilee kulhoon.
  5. Levitä tuorejuustoseos leipälevylle ja ripottele pinnalle myös savukirjolohi ja tilli.
  6. Rullaa levy tiukasti kääretortun tapaan rullaksi.
  7. Kääri rulla leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  8. Nosta rulla tarjoiluvadille.
  9. Sekoita kuorrute tuorejuustosta ja ranskankermasta ja mausta seos raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla.
  10. Leikkaa päädyt siisteiksi. Levitä tuorejuustoseos rullan päälle kuorrutteeksi.
  11. Koristele lohivoileipäkakku kylmäsavukirjolohiruusukkeilla, siivutetulla parsalla tai siivutetulla kurkulla, herneenversoilla, retiisillä ja kevätsipulilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 220 g

Energia 400 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 22 g

Rasva 25 g

Tyydyttynyt rasva 14 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 1 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 73 mg