Lohivoileipäkakku
Annoskoko: 8 10 h 30 min

Lohivoileipäkakku rullana eli lohikääretorttu
Lohivoileipäkakku on aina odotettu juhlapöydän tarjottava. Lohivoileipäkakku sopii suolaiseksi tarjottavaksi niin kesäisiin kuin talvisiinkin juhliin. Suosittu kalavoileipäkakku saa tällä kertaa uuden muodon, kun se kääräistään kääretortun tapaan rullaksi, jolloin siitä syntyy lohikääretorttu. Rullan valmistus on jopa helpompaa ja nopeampaa kuin perinteisen kerroksellisen voileipäkakun. Katso reseptivideo alta ja valmista lohikääretorttu ohjeen mukaan perässä!
Valmistusaineet
- 16 viipaletta ruispaahtoleipää
kostutukseen:
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 1 dl vettä
TAI
- 1,5 dl maitoa
täyte:
- 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
- 200 g ranskankermaa
- 300 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohifileetä
- 1 ruukku tilliä
kuorrute:
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 tl sitruunanmehua
pinnalle:
- 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifilee tai -lohifileesiivuja
- herneen versoja
- retiisejä
- tuoretta parsaa
- kevätsipulia
Lohivoileipäkakku ohje
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Levitä leipäviipaleet kelmun päälle levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan.
- Painele tai kauli levyä littanammaksi. Kostuta leipälevy sitruunavedellä tai maidolla. Painele tarvittaessa hieman lisää.
- Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään kulhossa. Murustele lämminsavukirjolohifilee kulhoon.
- Levitä tuorejuustoseos leipälevylle ja ripottele pinnalle myös savukirjolohi ja tilli.
- Rullaa levy tiukasti kääretortun tapaan rullaksi.
- Kääri rulla leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Nosta rulla tarjoiluvadille.
- Sekoita kuorrute tuorejuustosta ja ranskankermasta ja mausta seos raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla.
- Leikkaa päädyt siisteiksi. Levitä tuorejuustoseos rullan päälle kuorrutteeksi.
- Koristele lohivoileipäkakku kylmäsavukirjolohiruusukkeilla, siivutetulla parsalla tai siivutetulla kurkulla, herneenversoilla, retiisillä ja kevätsipulilla.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 220 g
Energia 400 kcal
Proteiini 21 g
Hiilihydraatit 22 g
Rasva 25 g
Tyydyttynyt rasva 14 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 1 g
Sokeri 5 g
Kolesteroli 73 mg