Lohilaatikko

Annoskoko: 6 1 h 50 min

Lohilaatikko

Valmistusaineet

kermainen munamaito:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Lohilaatikko ohje

  1. Kuori ja leikkaa sipulit suikaleiksi.
  2. Kuullota sipulia voissa keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes sipuli muuttuu ensin läpikuultavaksi, sitten kullanruskeaksi ja pehmenee.
  3. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon kylmään veteen odottamaan, että ne eivät tummu.
  4. Viipaloi lohi noin 1 cm paksuisiksi isohkoiksi viipaleiksi, poista ruodot tarvittaessa.
  5. Sekoita kermaisen munamaidon ainekset keskenään kulhossa kierrevatkaimella. Valuta ja huuhtele perunaviipaleet lävikössä kylmällä vedellä, näin saat niistä pois ylimääräisen tärkkelyksen.
  6. Voitele 2,5-3 litran vetoinen uunivuoka. Lado puolet perunoista uunivuoan pohjalle.
  7. Levitä päälle lohiviipaleet ja ripottele niille suolaa. Levitä kalojen päälle sipuli ja reilu kerros silputtua tilliä.
  8. Kaada myös puolet kermaisesta munamaidosta vuokaan. Lado loput perunaviipaleet vuokaan ja kaada loppu kermainen munamaito päälle.
  9. Kypsennä lohilaatikkoa uunissa noin 60-90 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Kypsennysaika vaihtelee vuoan paksuuden ja muodon mukaan.
  10. Tarjoile lohilaatikon seurana salaattia, juuresraastetta tai vaikka etikkapunajuuria.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 352 g

Energia 489 kcal

Proteiini 24 g

Hiilihydraatit 26 g

Rasva 32 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 0.5 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 144 mg

Lohilaatikko – klassikkoruoka vailla vertaa

Kuka voisikaan vastustaa uunissa pitkään hautunutta, täyteläistä lohilaatikkoa? Lohilaatikko hyvin valmistettuna onkin epäilemättä kalaruokien parhaimmistoa. Unohda nopea pakasteperunasuikaleista valmistettu lohilaatikko ja valmista ruoka tällä kertaa rakkaudella käsin kuorituista kokonaisista perunoista – usko pois, huomaat kyllä eron maussa ja rakenteessa. Perunoiden kuoriminen ja pilkkominen ei sitä paitsi vie edes kovin kauaa aikaa, esivalmistelut tähän ruokaa vievät vain noin 20 minuuttia, riippuen tietysti pilkkojasta. Katso reseptivideo alta ja valmista lohilaatikko sen mukana!

Reseptivideo lohilaatikko