Lohikeitto
Annoskoko: 8 55 min

Perinteinen lohikeitto – valmista kermalla tai kevyt kirkas versio
Lohikeitto kermalla perinteiseen tapaan tai kirkkaana versiona maistuu kalan lisäksi tilliltä, juureksilta ja lapsuudelta. Nostalgiaa on vaikea välttää tämän keiton kohdalla, niin moni on sitä lusikoinut suuhunsa koko ikänsä. Lohikeitto sopii niin arkeen kuin juhlapöytäänkin, riippuen siinä käytetyistä aineksista. Reseptejä saattaa olla yhtä monta kuin kokkejakin, mutta tässä on simppeli, maukas ja nopea ohje Kalaneuvoksen keittiössä suosituimman kalakeiton valmistukseen.
Katso reseptivideo valmistuksesta alta ja kokkaile perässä!
Valmistusaineet
- 400 g Kalaneuvos nahatonta kirjolohi- tai lohifileetä
- 1 kg lohen perkeet
- 2 l vettä
- 2 sipulia
- 1 nippu tilliä
- 5 mustapippuria
- 5 valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 2 l perunalohkoja
- 400 g porkkanaa
- 2 dl kermaa
Lohikeitto ohje
- Pilko tilli hienoksi ja säästä kovat varret liemen tekoon. Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kalan perkeet, lohkotut sipulit, tillin varret ja pippurit.
- Keitä kalalientä hiljalleen poristen noin 10 min. Siivilöi liemi, heitä perkeet pois ja kaada liemi takaisin kattilaan.
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat lohkoiksi. Lisää peruna- ja porkkanalohkot kattilaan liemen joukkoon. Keitä perunat lähes kypsäksi, tämä vie noin 10 min.
- Paloittele lohifilee ja lisää palat keittoon yhdessä kerman ja suolan kanssa.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 5 min, kunnes kalapalat ovat kypsiä. Mausta lohikeitto tuoreella tillillä.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 579 g
Energia 370 kcal
Proteiini 17 g
Hiilihydraatit 32 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0.6 g
Sokeri 5 g
Kolesteroli 65 mg